New Hospital Logo

Besplatan PSA u Opštoj bolnici NEW Hospital u novembru – Mesec borbe protiv karcinoma prostate

Karcinom prostate je jedan od najčešćih oblika raka među muškom populacijom širom sveta. Svestranost ovog oblika raka čini ga ozbiljnim zdravstvenim izazovom. Srećom, prevencija i rana detekcija igraju ključnu ulogu u borbi protiv ove opasne bolesti. U tu svrhu, Opšta bolnica NEW Hospital odlučila je da obezbedi besplatan PSA tokom novembra, meseca posvećenog borbi protiv karcinoma prostate.

Šta je PSA?

PSA (prostate-specific antigen) je protein koji proizvodi prostata, žlezda koja se nalazi ispod mokraćne bešike kod muškaraca. PSA se može naći u krvi i njegova niska prisutnost u krvi je normalna pojava. Međutim, povećane vrednosti PSA u krvi mogu ukazivati na potencijalne probleme sa prostatom, uključujući i karcinom prostate

psa test new hospital

Zašto je rana detekcija važna?

Rana detekcija karcinoma prostate omogućava efikasnije lečenje i povećava šanse za potpuno izlečenje. Simptomi rane faze karcinoma prostate su obično blagi ili odsutni, što čini redovne preglede od vitalnog značaja. PSA pruža jednostavan način da se rizik od ove bolesti proceni.

Za koga je potreban PSA test?

Besplatan PSA test u Opštoj bolnici NEW Hospital dostupan je svim muškarcima, posebno onima koji su stariji od 50 godina. Međutim, ukoliko imate porodičnu istoriju karcinoma prostate, možda ćete morati da razmotrite pregled već od 40. godine života. Važno je napomenuti da je test potpuno bezbolan i traje samo nekoliko minuta, ali može napraviti značajnu razliku u vašem životu.

Kako zakazati besplatan PSA?

Zakazivanje besplatnog PSA  u Opštoj bolnici NEW Hospital tokom novembra je veoma jednostavno. Dovoljno je pozvati našu kliniku na broj 021/ 3000 505i zakazati termin koji vam najviše odgovara. Naši stručni medicinski tim će vas dočekati, pružiti vam sve potrebne informacije i pažljivo izvesti pregled. Vaši rezultati će biti brzo dostupni, a naši lekari će vam pružiti potrebne smernice i savete, bez obzira na ishod pregleda.

urologija new hospital psa pregled

Mesec borbe protiv karcinoma prostate

Novembar je mesec posvećen podizanju svesti o karcinomu prostate i važnosti redovnih pregleda. Pozivamo sve građane da se pridruže ovoj inicijativi i budu deo borbe protiv ove bolesti.

Karcinom prostate je ozbiljna bolest koja zahteva pažnju i brigu. Besplatni PSA pregledi u Opštoj bolnici NEW Hospital tokom meseca novembra pružaju jedinstvenu priliku za muškarce da provere svoje zdravlje i identifikuju potencijalne probleme na vreme. Rana detekcija može spasiti živote, i mi se trudimo da ovu poruku širimo zajedno sa svima koji prepoznaju važnost brige o svom zdravlju. Ne čekajte – zakazujte pregled i budite deo meseca borbe protiv karcinoma prostate. Vaše zdravlje je vaša najvažnija investicija.

Popularni tekstovi


Mamografija u OB NEW Hospital: Briga o Vašem zdravlju počinje sada!

Pročitaj više >

Savremeni pristup lečenju i savremene metode lečenja hirurškim putem – dr Aleksandar Andrić

Pročitaj više >

Opšta bolnica NEW Hospital obara rekorde u aprilu

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

operaciona sala opše bolnice new hospital

NEW Hospital oborio rekord u martu: 185 uspešnih operacija!

Opšta bolnica NEW Hospital ponosno objavljuje da je u martu mesecu oborila rekord u broju operacija, sa neverovatnih 185 uspešno obavljenih operacija. Ovo dostignuće je…

Pročitaj više >
Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital u Novom Sadu već 2 godine predstavlja značajnu prekretnicu u zdravstvu u regionu. Ova bolnica je svedočanstvo kontinuirane posvećenosti pružanju vrhunske…

Pročitaj više >
vakcinacija protiv gripa u opštoj bolnici new hospital

Zašto je važno vakcinisati se protiv gripa: Zaštita za Vas i Vašu zajednicu

Grip ili sezonski grip, je infektivna bolest koja svake godine pogađa milione ljudi širom sveta. Iako se grip često smatra manjom bolešću, njegove posledice mogu…

Pročitaj više >