New Hospital Logo

Opšta bolnica New Hospital kao član konzorcijuma uzima učešće na EU projektu EINSTEIN

Opšta bolnica New Hospital učestvuje u prestižnom EU projektu EINSTEIN (Excellence initiative for nutrifood-based theranostics for healthy European society) u okviru poziva HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-03.

 

Datum završetka: 31. Decembar 2028

Članovi konzorcijuma: UNS UNIVERZITET U NOVOM SADU; STP SCIENCE AND TECHNOLOGY PARK NOVI SAD; BH BIZNIS NA STIKLAMA; VOICT POSLOVNO UDRUZENJE VOJVODJANSKI IKT KLASTER; NH GENERAL HOSPITAL NEW HOSPITAL; VOC VOJVODANSKI KLASTER ORGANSKE POLJOPRIVREDE NOVI SAD; JKU UNIVERSITAT LINZ AT; WUR WAGENINGEN UNIVERSITY NL; DTU DANMARKS TEKNISKE UNIVERSITET DK

 

Prva projektna aktivnost: Kick-Off Meeting, 29. Januar 2024

 

Učešće na projektu EINSTEIN za OB New Hospital predstavlja novi izazov koji otvara vrata ka inovacijama, saradnji i napretku. Biti deo ovog projekta znači biti deo šireg pokreta koji teži ostvarivanju pozitivnih promena na nivou Evrope i šire.

Učestvovanje na EINSTEIN projektu za OB New Hospital donosi ne samo mogućnost sticanja novih znanja i veština, već i priliku za povezivanje s vrhunskim stručnjacima iz različitih područja, kao i za razmenu ideja i iskustava. Kroz interdisciplinarni pristup i timski rad, učesnici imaju priliku doprineti rešavanju izazova koji su od vitalnog značaja za društvo i ekonomiju.

Senzori hrane (osnov nutritivne teranostike) na čijem razvoju i primeni je baziran EINSTEIN projekat omogućavaju precizno praćenje različitih parametara hrane, poput temperature, vlage, pH vrednosti, prisutnosti bakterija i drugih štetnih faktora, što omogućava rano otkrivanje potencijalnih problema i sprečavanje širenja bolesti, te se kao inovativni uređaji mogu kvalitetno primeniti i u dijagnostici gde bi na neinvazivan način mogli da se identifikuju specifični poremećaji i oboljenja u ranoj fazi i potom tretiraju kroz potpuno personalizovan pristup lečenju bolesti, što predstavalja suštinu teranostike.

Primena teranostike proteže se na širok spektar medicinskih disciplina, uključujući onkologiju, gastroenterologiju, neurologiju, kardiologiju i infektologiju, uz povećane šanse za uspešno lečenje i smanjenje nuspojava.

Kroz EINSTEIN projekat se udružuju četiri glavna činioca: poljoprivreda, medicina, edukacija i tehnologija u svrhu postizanja kompletnog ciklusa razvoja i praćenja svih aspekata upotrebe jestivih senzora od razvoja i formiranja korišćenjem adekvatnih namirnica, potom medicinskog praćenja i korišćenja u dijagnostici i tretmanu preko praćenja rezultata i pozitivnih efekata primene.

 

 

Uz sve navedeno, učešće na projektu EINSTEIN pruža mogućnost da se ostvari stvarni uticaj na obrazovanje, praksu, zdravstvo i privredu na nivou EU, što omogućava kreiranje pozitivnih društvenih, ekonomskih i ekoloških promena. Kroz aktivno učestvovanje u projektu, učesnici postaju deo globalne mreže stručnjaka i učesnika koji zajedno rade na ostvarivanju ciljeva kako samog projekta, tako i održivog razvoja i bolje budućnosti za sve.

Stoga, za OB New Hospital učešće na EINSTEIN projektu predstavlja priliku koja se ne propušta, jer osim što doprinosi ličnom i profesionalnom razvoju, takođe pruža priliku da se ostvari stvarni pozitivan uticaj na društvo i svet u kojem živimo.

Popularni tekstovi


vanja vaila vajagić terapije i mentalno zdravlje

Anksiozni poremećaji i traume

Pročitaj više >

doziranje leka kod dece ibuprofen ili paracetamol

Doziranje sirupa za temperaturu kod dece (ibuprofen ili paracetamol)

Pročitaj više >

Kontinuirana promocija projekta EINSTEIN od strane predstavnika Opšte bolnice New Hospital

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻