New Hospital Logo

Zašto je važno vakcinisati se protiv gripa: Zaštita za Vas i Vašu zajednicu

Grip ili sezonski grip, je infektivna bolest koja svake godine pogađa milione ljudi širom sveta. Iako se grip često smatra manjom bolešću, njegove posledice mogu biti ozbiljne, a ponekad čak i fatalne. Srećom, postoji jednostavan i efikasan način zaštite od gripa: vakcinacija. U ovom članku istražićemo važnost vakcinacije protiv gripa za vaše zdravlje i dobrobit celokupne zajednice.

zakaži vakcinaciju

Smanjenje rizika od infekcije

Vakcinacija protiv gripa pruža efikasan način smanjenja rizika od infekcije virusom gripa. Grip se širi kijanjem, kašljanjem i direktnim kontaktom sa zaraženim osobama, a vakcina vam pomaže da stvorite antitela koja štite organizam od ovog virusa. Ovo je od suštinskog značaja, jer grip može izazvati ozbiljne simptome kao što su povišena temperatura, bolovi u telu, glavobolja i iscrpljenost.

Zaštita za ranjive grupe

Vakcinacija protiv gripa je posebno važna za zaštitu ranjivih grupa u društvu. Starije osobe i deca su često podložniji težim oblicima gripa, a vakcinacija je ključna kako bi se očuvalo njihovo zdravlje. Takođe, trudnice treba posebno da vode računa o vakcinaciji, jer grip može biti štetan po njih i njihovu bebu.

Smanjenje širenja virus

Vakcinacija protiv gripa ne koristi samo vama lično, već i celokupnoj zajednici. Kada se veći procenat populacije vakciniše, širenje virusa se smanjuje, čime se štite i oni koji možda ne mogu primiti vakcinu, poput osoba sa određenim medicinskim kontraindikacijama. Ovo se naziva kolektivni imunitet i ključno je za zaustavljanje epidemija.

Vakcinacija protiv gripa u Opštoj bolnici NEW Hospital

Vakcinacija protiv gripa je važna mera zaštite koja nudi brojne prednosti. Pomaže vam da se zaštitite od infekcije, smanjuje rizik od ozbiljnih komplikacija, čuva ranjive grupe i doprinosi kolektivnom imunitetu zajednice. Osim toga, vakcinacija protiv gripa doprinosi i ekonomskim koristima, jer smanjuje gubitak radne snage i troškove lečenja.

Stoga, ne zaboravite da se vakcinišete protiv gripa svake godine kako biste zaštitili sebe, svoje najmilije i celokupnu zajednicu. Vaš doprinos vakcinaciji igra ključnu ulogu u stvaranju zdravijeg i bezbednijeg okruženja za sve nas.

vakcinacija grip

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa vakcinacijom protiv gripa, slobodno se obratite našem medicinskom osoblju preko call centra 021/ 3000 505 koje će vam pruži sve potrebne informacije.

zakaži vakcinaciju

Vaše zdravlje je naš prioritet, i nadamo se da ćete se pridružiti nam u ovom naporu za zajedničku zaštitu od gripa. Zajedno možemo stvoriti zdraviju i sigurniju zajednicu.

Srdačno vas pozivamo da se pridružite vakcinaciji protiv gripa u Opštoj bolnici New Hospital.

Popularni tekstovi


Mamografija u OB NEW Hospital: Briga o Vašem zdravlju počinje sada!

Pročitaj više >

Savremeni pristup lečenju i savremene metode lečenja hirurškim putem – dr Aleksandar Andrić

Pročitaj više >

Opšta bolnica NEW Hospital obara rekorde u aprilu

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

operaciona sala opše bolnice new hospital

NEW Hospital oborio rekord u martu: 185 uspešnih operacija!

Opšta bolnica NEW Hospital ponosno objavljuje da je u martu mesecu oborila rekord u broju operacija, sa neverovatnih 185 uspešno obavljenih operacija. Ovo dostignuće je…

Pročitaj više >

Opšta bolnica NEW Hospital uzima učešće u projektu EINSTEIN u sklopu programa HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-03

EINSTEIN projekat je zvanično počeo u januaru uz prvu aktivnost – početni sastanak (Kick-off meeting) održan 29.01.2024. u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu kome su…

Pročitaj više >
Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital u Novom Sadu već 2 godine predstavlja značajnu prekretnicu u zdravstvu u regionu. Ova bolnica je svedočanstvo kontinuirane posvećenosti pružanju vrhunske…

Pročitaj više >