New Hospital Logo

Zašto je važno vakcinisati se protiv gripa: Zaštita za Vas i Vašu zajednicu

Grip ili sezonski grip, je infektivna bolest koja svake godine pogađa milione ljudi širom sveta. Iako se grip često smatra manjom bolešću, njegove posledice mogu biti ozbiljne, a ponekad čak i fatalne. Srećom, postoji jednostavan i efikasan način zaštite od gripa: vakcinacija. U ovom članku istražićemo važnost vakcinacije protiv gripa za vaše zdravlje i dobrobit celokupne zajednice.

zakaži vakcinaciju

Smanjenje rizika od infekcije

Vakcinacija protiv gripa pruža efikasan način smanjenja rizika od infekcije virusom gripa. Grip se širi kijanjem, kašljanjem i direktnim kontaktom sa zaraženim osobama, a vakcina vam pomaže da stvorite antitela koja štite organizam od ovog virusa. Ovo je od suštinskog značaja, jer grip može izazvati ozbiljne simptome kao što su povišena temperatura, bolovi u telu, glavobolja i iscrpljenost.

Zaštita za ranjive grupe

Vakcinacija protiv gripa je posebno važna za zaštitu ranjivih grupa u društvu. Starije osobe i deca su često podložniji težim oblicima gripa, a vakcinacija je ključna kako bi se očuvalo njihovo zdravlje. Takođe, trudnice treba posebno da vode računa o vakcinaciji, jer grip može biti štetan po njih i njihovu bebu.

Smanjenje širenja virus

Vakcinacija protiv gripa ne koristi samo vama lično, već i celokupnoj zajednici. Kada se veći procenat populacije vakciniše, širenje virusa se smanjuje, čime se štite i oni koji možda ne mogu primiti vakcinu, poput osoba sa određenim medicinskim kontraindikacijama. Ovo se naziva kolektivni imunitet i ključno je za zaustavljanje epidemija.

Vakcinacija protiv gripa u Opštoj bolnici NEW Hospital

Vakcinacija protiv gripa je važna mera zaštite koja nudi brojne prednosti. Pomaže vam da se zaštitite od infekcije, smanjuje rizik od ozbiljnih komplikacija, čuva ranjive grupe i doprinosi kolektivnom imunitetu zajednice. Osim toga, vakcinacija protiv gripa doprinosi i ekonomskim koristima, jer smanjuje gubitak radne snage i troškove lečenja.

Stoga, ne zaboravite da se vakcinišete protiv gripa svake godine kako biste zaštitili sebe, svoje najmilije i celokupnu zajednicu. Vaš doprinos vakcinaciji igra ključnu ulogu u stvaranju zdravijeg i bezbednijeg okruženja za sve nas.

vakcinacija grip

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa vakcinacijom protiv gripa, slobodno se obratite našem medicinskom osoblju preko call centra 021/ 3000 505 koje će vam pruži sve potrebne informacije.

zakaži vakcinaciju

Vaše zdravlje je naš prioritet, i nadamo se da ćete se pridružiti nam u ovom naporu za zajedničku zaštitu od gripa. Zajedno možemo stvoriti zdraviju i sigurniju zajednicu.

Srdačno vas pozivamo da se pridružite vakcinaciji protiv gripa u Opštoj bolnici New Hospital.

Popularni tekstovi


Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital

Pročitaj više >

psa test new hospital

Besplatan PSA u Opštoj bolnici NEW Hospital u novembru – Mesec borbe protiv karcinoma prostate

Pročitaj više >

vakcinacija protiv gripa u opštoj bolnici new hospital

Zašto je važno vakcinisati se protiv gripa: Zaštita za Vas i Vašu zajednicu

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital u Novom Sadu već 2 godine predstavlja značajnu prekretnicu u zdravstvu u regionu. Ova bolnica je svedočanstvo kontinuirane posvećenosti pružanju vrhunske…

Pročitaj više >
psa test new hospital

Besplatan PSA u Opštoj bolnici NEW Hospital u novembru – Mesec borbe protiv karcinoma prostate

Karcinom prostate je jedan od najčešćih oblika raka među muškom populacijom širom sveta. Svestranost ovog oblika raka čini ga ozbiljnim zdravstvenim izazovom. Srećom, prevencija i…

Pročitaj više >
laserska operacija analne fistule dr andrić aleksandar new hospital novi sad

Laserska operacija fistule

Laserska operacija fistule se obično odnosi na upotrebu laserske tehnologije za tretiranje analnih fistula. Analna fistula je patološki kanal koji povezuje unutrašnji deo anusa sa…

Pročitaj više >