New Hospital Logo

Laserska operacija fistule

Laserska operacija fistule se obično odnosi na upotrebu laserske tehnologije za tretiranje analnih fistula. Analna fistula je patološki kanal koji povezuje unutrašnji deo anusa sa spoljnim površinama kože oko anusa. Ova stanja mogu biti neprijatna i bolna, a laserska operacija može biti jedna od opcija za njihovo lečenje.

Postupak laserske operacije fistule obično uključuje sledeće korake:

Dijagnostika: Prvo se vrši temeljna dijagnostika kako bi se tačno utvrdila vrsta i složenost analne fistule.

Priprema: Pacijent će biti pripremljen za operaciju, što može uključivati anesteziju ili sedaciju, u zavisnosti od složenosti procedure i pacijentovih potreba.

Laserski tretman: Tokom procedure, laserska svetlost se usmerava prema unutrašnjem delu fistule. Laserska energija se koristi za uništavanje oštećenog tkiva i promovisanje zarastanja.

Zatvaranje fistule: Cilj operacije je zatvoriti fistulu i promovisati zarastanje tkiva. Laserski tretman može pomoći da se unište patološke veze i tkivo koje čine fistulu, što može dovesti do zatvaranja kanala.

Postoperativna nega: Nakon operacije, pacijent će morati slediti određene postoperativne upute kako bi se omogućilo pravilno zarastanje. To može uključivati uzimanje antibiotika, brigu o higijeni, posebnu ishranu i izbegavanje naprezanja tokom stolice.

laserska operacija analne fistule dr andrić aleksandar new hospital novi sad

Prednosti laserske operacije fistule mogu uključivati:

Preciznost: Laserska tehnologija može ciljano delovati na oštećeno tkivo, čime se smanjuje oštećenje okolnog zdravog tkiva.

Manje krvarenje: Laserska svetlost može delovati koagulirajuće, što može smanjiti krvarenje tokom i posle operacije.

Brže zarastanje: Laserska energija može podsticati brže zarastanje tkiva, što može doprineti bržem oporavku pacijenta.

Manje bola: U nekim slučajevima, laserska operacija može rezultirati manjim postoperativnim bolom u poređenju sa tradicionalnim hirurškim tehnikama.

 

Međutim, kao i kod bilo koje medicinske procedure, postoji rizik od komplikacija, kao što su infekcije, krvarenje ili neuspeh operacije. Pre nego što se odlučite za lasersku operaciju fistule, važno je da se konsultujete sa kvalifikovanim medicinskim stručnjakom kako biste razgovarali o svojim opcijama i dobili detaljne informacije o proceduri, prednostima, rizicima i očekivanim rezultatima.

dr Aleksandar Andrić

Spec. opšte hirurgije

Popularni tekstovi


doziranje leka kod dece ibuprofen ili paracetamol

Doziranje sirupa za temperaturu kod dece (ibuprofen ili paracetamol)

Pročitaj više >

Kontinuirana promocija projekta EINSTEIN od strane predstavnika Opšte bolnice New Hospital

Pročitaj više >

NEW Hospital: Rekordnih 52 operacija nedeljno u maju!

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

operaciona sala opše bolnice new hospital

NEW Hospital oborio rekord u martu: 185 uspešnih operacija!

Opšta bolnica NEW Hospital ponosno objavljuje da je u martu mesecu oborila rekord u broju operacija, sa neverovatnih 185 uspešno obavljenih operacija. Ovo dostignuće je…

Pročitaj više >
Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital u Novom Sadu već 2 godine predstavlja značajnu prekretnicu u zdravstvu u regionu. Ova bolnica je svedočanstvo kontinuirane posvećenosti pružanju vrhunske…

Pročitaj više >
psa test new hospital

Besplatan PSA u Opštoj bolnici NEW Hospital u novembru – Mesec borbe protiv karcinoma prostate

Karcinom prostate je jedan od najčešćih oblika raka među muškom populacijom širom sveta. Svestranost ovog oblika raka čini ga ozbiljnim zdravstvenim izazovom. Srećom, prevencija i…

Pročitaj više >
Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻