New Hospital Logo

Laparoskopija – prednosti za pacijente

Laparoskopija: manje invazivan način dijagnostifikovanja i lečenja medicinskih stanja

Laparoskopija, takođe poznata kao minimalno invazivna hirurgija, je hirurška tehnika koja koristi malu kameru i specijalizovane instrumente za dijagnozu i lečenje širokog spektra zdravstvenih stanja. Ova procedura podrazumeva pravljenje malih rezova na abdomenu pacijenta, što omogućava hirurgu da ubaci kameru i instrumente za pregled i pristup unutrašnjim organima.

Prednosti laparoskopije

U poređenju sa tradicionalnom otvorenom hirurgijom, laparoskopija nudi nekoliko prednosti, uključujući manje bola i ožiljaka, kraći boravak u bolnici i brže vreme oporavka. Pored toga, pošto su rezovi manji, manji je rizik od infekcije i krvarenja, a pacijenti će moći da se vrate svojim normalnim aktivnostima ranije.

Laparoskopija: tačnost pre svega

Jedna od ključnih prednosti laparoskopije je njena tačnost. Pošto kamera pruža jasan pogled na unutrašnje organe, hirurzi mogu da obavljaju procedure sa većom preciznošću, što dovodi do boljih ishoda za pacijente. Pored toga, pošto kamera omogućava hirurgu da vidi unutrašnjost tela, oni često mogu da dijagnostikuju stanja koja nisu vidljiva drugim dijagnostičkim alatima.

Laparoskopija za proces lečenja ali i dijagnostifikovanja

Laparoskopija se može koristiti za i za uspostavljanje dijagnoze i lečenje različitih stanja, uključujući endometriozu, fibroide, ciste na jajnicima i vanmaterične trudnoće kod žena. Takođe se koristi za procedure kao što su: uklanjanje žučne kese, operaciju kile ili operacija ahalazije.

Laparoskopija u opštoj bolnici New HOSPITAL

New HOSPITAL je najsavremenija opremljena bolnica u regionu, sa lekarskim kadrom školovanim u eminentnim svetskim ustanovama što znači da pacijenti imaju tretman kakav je dostupan u najboljim svetkim bolnicama i medicinskim centrima. Od prvog trenutka kada kročite u bolnicu, do momenta otpusta osećate se potpuno sigurno jer o vama brine tim lekara i medicinskog osoblja.

Laparoskopske procedure se u našoj bolnici sprovode u skladu sa preporuka i savetima dobre prakse svih domaćih i međunarodnih strukovnih udruženja i kao što bi rekao jedan od naših najboljih hirurga:

dr Aleksandar Andrić  ‘’U dosadašnjem radnom iskustvu smo toliko puta izveli ove procedure da sada ne samo da znamo da ih radimo, nego suvereno vladamo njima po svetskim standardima”.

Pozovite: Besplatan call centar

Za dodatne informacije u vezi sa laparoskopskim intervencijama ili drugim pitanjima u vezi sa uslugama opšte bolnice New HOSPITAL pozovite naš bespaltan call centar:
0800 400 505 ili 069 8400 505 ili popunite formu na sajtu.

Popularni tekstovi


dijareja prolivi kod dece

Dijareja kod dece

Pročitaj više >

Uspešna prva polovina 2024. godine u Opštoj Bolnici NEW Hospital

Pročitaj više >

vanja vaila vajagić terapije i mentalno zdravlje

Anksiozni poremećaji i traume

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻