New Hospital Logo
deco

Pijeloplastika

Bubreg

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Pijeloplastika

je hirurški postupak koji se koristi za rekonstrukciju suženog ili zadebljanog dela ureterske-pielalne veze (ureteropielalna stenoza). Ova procedura se izvodi kako bi se obnovio normalan protok urina iz bubrega u mokraćnu bešiku. Suženje ili blokiranje ureterske-pielalne veze može uzrokovati zastoje urina u bubrezima, što može dovesti do ozbiljnih problema, uključujući hidronefrozu (oticanje bubrega).

Postoje različite tehnike pijeloplastike, uključujući otvorenu pijeloplastiku i laparoskopsku pijeloplastiku. Evo opisa otvorene pijeloplastike:

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati sa hirurgom i anesteziologom kako bi se procenilo zdravstveno stanje i pripremilo za operaciju.
  2. Anestezija: Pacijent će biti uspavan pod opštom anestezijom, što znači da će biti bez svesti tokom celog postupka.
  3. Pristup: Hirurg će napraviti rez na odgovarajućem mestu na telu kako bi pristupio ureterskoj-pielalnoj vezi. Obično se pristupa sa strane tela, gde se ureter povezuje sa bubrezima.
  4. Rekonstrukcija: Hirurg će izrezati suženi deo ureterske-pielalne veze i rekonstruisati je kako bi se omogućio normalan protok urina. Ovo se može postići pomoću različitih tehnika, uključujući uklanjanje suženja i stvaranje novih šavova ili korišćenje dela drugog tkiva za rekonstrukciju.
  5. Šivenje i zatvaranje: Nakon rekonstrukcije ureterske-pielalne veze, hirurg će šiti ranu i zatvoriti operativno polje.
  6. Oporavak: Nakon postupka, pacijent će se probuditi iz anestezije i biti smešten u odgovarajući prostor za oporavak. Oporavak nakon pijeloplastike može varirati u zavisnosti od složenosti postupka, ali pacijenti obično doživljavaju olakšanje od simptoma uzrokovanih suženjem ureterske-pielalne veze.

Pijeloplastika je efikasan postupak za rešavanje problema sa suženim ili blokiranim ureterskim-pielalnim vezama, omogućavajući normalan protok urina iz bubrega u mokraćnu bešiku. Odluka o primeni ove procedure obično se donosi na osnovu dijagnostičkih ispitivanja i individualnih faktora pacijenta. Pacijenti će sarađivati sa svojim medicinskim timom kako bi razumeli razloge za postupak, pripremili se i znali šta mogu očekivati tokom oporavka.

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

 

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0800 400 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

dr Senjin Đozić

dr Senjin Đozić

Spec.urologije

Usluge koje lekar obavlja: Dijagnostičke procedure Pregled Ultrazvuk urotrakta TRUS…

Saznajte više o doktoru
Dr Paunel Popov

Dr Paunel Popov

Spec. urologije

Usluge koje lekar obavlja: specijalistički pregled operacije bubrega (afunkcija, kamen,…

Saznajte više o doktoru

Pijeloplastika

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 420.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻