New Hospital Logo
deco

Parcijalna nefrektomija kod tumora (NSS)

Bubreg

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Parcijalna nefrektomija

takođe poznata kao nephron-sparing surgery (NSS) ili čuvajuća nefrektomija, je hirurški postupak kojim se uklanja samo deo bubrega, obično radi uklanjanja tumora na bubregu, a da se pritom zadrži što više zdravog bubregnog tkiva. Ova procedura se obično primenjuje kada se otkrije benigni ili mali maligni tumor na bubregu koji je u početnoj fazi i može se potpuno ukloniti uz minimalan gubitak zdravog bubregnog tkiva. Očuvanje što više zdravog bubregnog tkiva je važno za održavanje normalne funkcije bubrega.

Evo kako obično izgleda postupak parcijalne nefrektomije:

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati sa hirurgom i anesteziologom kako bi se procenilo zdravstveno stanje i pripremilo za operaciju. Ova faza uključuje i određivanje tipa anestezije koji će se koristiti tokom postupka.
  2. Anestezija: Pacijent će biti uspavan pod opštom anestezijom, što znači da će biti bez svesti tokom celog postupka.
  3. Pristup: Hirurg će napraviti rez na odgovarajućem mestu na telu kako bi pristupio bubregu i tumoru. Obično se pristupa bubregu kroz leđa ili trbušno područje.
  4. Uklanjanje tumora: Hirurg će pažljivo izolovati tumor i izrezati ga zajedno sa okolnim tkivom koje ga okružuje.
  5. Šivenje i zatvaranje: Nakon uklanjanja tumora, hirurg će pažljivo šiti ranu i zatvoriti operativno polje.
  6. Oporavak: Nakon postupka, pacijent će se probuditi iz anestezije i biti smešten u odgovarajući prostor za oporavak. Oporavak nakon parcijalne nefrektomije obično traje kraće u poređenju sa radikalnom nefrektomijom, jer se zadržava veći deo zdravog bubregnog tkiva.

Parcijalna nefrektomija je efikasan postupak za uklanjanje tumora na bubregu uz minimalan gubitak zdravog tkiva i očuvanje funkcije bubrega. Odluka o primeni ove procedure obično se donosi na osnovu karakteristika tumora i procene rizika i koristi za pacijenta. Pacijenti će sarađivati sa svojim medicinskim timom kako bi razumeli razloge za postupak, pripremili se i znali šta mogu očekivati tokom oporavka.

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

 

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0800 400 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

 

Doktori

Dr Paunel Popov

Dr Paunel Popov

Spec. urologije

Usluge koje lekar obavlja: specijalistički pregled operacije bubrega (afunkcija, kamen,…

Saznajte više o doktoru
dr Senjin Đozić

dr Senjin Đozić

Spec.urologije

Usluge koje lekar obavlja: Dijagnostičke procedure Pregled Ultrazvuk urotrakta TRUS…

Saznajte više o doktoru

Parcijalna nefrektomija kod tumora (NSS)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 470.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.