New Hospital Logo
deco

Litotripsija kamena u mokraćnoj bešici do 2cm (Trilogy)

Razbijanje kamena u bešici

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

Litotripsija kamena u mokraćnoj besici

je medicinski postupak koji se koristi za drobljenje i uklanjanje kamena (kamenca) prisutnog u mokraćnoj besici. Kamenci u mokraćnoj besici su čvrsti nakupine minerala koje se mogu formirati u ovoj šupljini. Litotripsija je hirurška metoda koja se primenjuje kako bi se pacijent oslobodio ovih kamena. Postoje različite tehnike litotripsije za mokraćnu besiku, uključujući:

  1. Transuretralna litotripsija: Ova tehnika uključuje umetanje uretreoskopa (fleksibilne ili krute cevi sa svetlom i kamerom) kroz uretru i do mokraćne besike. Nakon što uretereoskop bude pravilno pozicioniran, hirurg koristi posebnu opremu za drobljenje kamena. To može uključivati ​​lasersku litotripsiju, elektro-hidrauličku litotripsiju, ultrazvučnu litotripsiju ili druge tehnike. Nakon što su kameni drobljeni na manje fragmente, fragmenti se obično ispiraju ili se koristi vakuum za njihovo uklanjanje.
  2. Perkutana litotripsija: Ova tehnika se koristi za veće kamence u mokraćnoj besici ili one koji nisu dostupni za transuretralnu litotripsiju. Postupak uključuje pravljenje malog reza na trbuhu pacijenta radi direktnog pristupa mokraćnoj besici. Zatim se koristi endoskopska oprema i litotripter (uređaj za drobljenje kamena) za fragmentaciju kamena.

Cilj litotripsije kamena u mokraćnoj besici je da se kamenci razbiju na manje komade kako bi se olakšalo njihovo uklanjanje iz tela ili njihovo prolazak kroz mokraćni trakt prirodno. Nakon postupka, pacijent može očekivati ​​da će imati određenu količinu nelagodnosti ili bolova, ali većina se oporavlja brzo i može se vratiti normalnim aktivnostima u roku od nekoliko dana do nedelja, u zavisnosti od obima operacije.

Važno je naglasiti da je izbor litotripsije kamena u mokraćnoj besici određen veličinom, položajem i sastavom kamena, kao i opštim zdravstvenim stanjem pacijenta. Lekar će proceniti koji je postupak najbolji za svakog pojedinca i pružiti odgovarajuće informacije o postoperativnoj njezi i oporavku.

Zašto odabrati NEW Hospital?

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0800 400 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

Dr Paunel Popov

Dr Paunel Popov

Spec. urologije

Usluge koje lekar obavlja: specijalistički pregled operacije bubrega (afunkcija, kamen,…

Saznajte više o doktoru
dr Senjin Đozić

dr Senjin Đozić

Spec.urologije

Usluge koje lekar obavlja: Dijagnostičke procedure Pregled Ultrazvuk urotrakta TRUS…

Saznajte više o doktoru
Asist. dr Boris Kajmaković

Asist. dr Boris Kajmaković

Spec. urologije

ZAPOSLENJE Klinika za Urologiju, Univerzitetski Klinički Centar Srbije -Urolog Medicinski…

Saznajte više o doktoru

Litotripsija kamena u mokraćnoj bešici do 2cm (Trilogy)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 160.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻