New Hospital Logo

Važna novost za pacijente sa potrebom snimanja želuca, tankog i debelog creva: snimanje u Opštoj bolnici NEW Hospital video kapsulom – Kapsularna endoskopija

Zahvaljujući kompaniji Paroco, koja se bavi uvoz i distribucijom medicinske opreme u prilici smo da u Srbiji u opštoj Bolnici NEW Hospital pacijentima ponudimo najnovija dostignuća iz domena endoskopije.

Kapsularna endoskopija je bezbolni, neinvazivni medicinski postupak koji koristi video kapsulu veličine pilule za snimanje slika probavnog sistema. Kapsula se proguta i prolazi kroz probavni sistem, snimajući slike jednjaka, želuca, tankog creva i debelog creva dok se kreće kroz njih. Slike se prenose na prijemnik/rekorder koji pacijent nosi na pojasu oko struka, a koji se kasnije preuzima, pregleda i analizira od strane lekara specijaliste.

Kapsularna endoskopija se obično koristi za dijagnostikovanje stanja kao što su Kronova bolest, celijakija i krvarenje probavnog sistema.

Nova OMOM CC kapsula omogućava veći ugao gledanja, duže trajanje baterije, upotrebu veštačke inteligencije koja registruje suspektne nalaze.

OMOM CC kapsula – najnovija, unapređena verzija

Pregled debelog creva kolon kapsulom ili kapsularna kolonoskopija je bezbolna, neinvazivna metoda snimanja debelog creva koja se koristi za otkrivanje različitih problema u debelom crevu, uključujući patološke vaskularizacije, polipe, tumore, inflamacije i krvarenje.

Kolon kapsula se smatra sigurnom i bezbolnom metodom pregleda debelog creva, a može biti korisna za pacijente koji ne mogu ili ne žele da se podvrgnu tradicionalnoj kolonoskopiji, kao i za sledeće grupe pacijenata:

  • Pacijenti koji u porodičnoj anamnezi imaju karcinom kolona – preventivni pregledi se kod ovih pacijenata u starosnoj dobi iznad 40 godina rade na svakih 5 godina
  • Pacijenti sa pozitivnim FOB nalazom (dijagnostikovanim vidljivim krvarenjem) – obavezno se radi pregled kapsulom
  • Nakon operativnog tretmana kolona takođe se može raditi preventivni pregled kapsulom svake godine
  • Svi pacijenti u starosnoj dobi iznad iznad 55 godina bez porodične anamneze karcinoma kolona – preporuka za preventivni pregled kolona kapsulom na svakih 5 godina

U Opštoj bolnici „NEW Hospital“ pratimo najnovija dostignuća u oblasti savremene dijagnostike i opreme neophodne za postavljanje što preciznije dijagnoze i u skladu sa tim smo u prilici da najavimo dostupnost sledećih pregleda:

Snimanje želuca i tankog creva HD smart kapsulom
Pogledajte opis i preporuku: Prof. dr Stevan Trbojević Spec.interne medicine, gastroenterolog i hepatolog>>>

Snimanje debelog creva CC smart kapsulom
Pogledajte opis i preporuku: Prof. dr Stevan Trbojević Spec.interne medicine, gastroenterolog i hepatolog>>>

Uz korišćenje softvera potpomognutog veštačkom inteligencijom kojim se proces dijagnostike i  izolovanja anomalija svodi na najkraću moguću meru uz potpuni komfor za pacijenta.

Ovde možete saznati više od samoj opremi na sajtu Paroco, kompanije koja je ovlašćeni distributer za teritoriju Republike Srbije i Bosne i Hercegovine>>>

Lista pacijenata zainteresovanih za preglede želuca i tankog creva kao i za pregled kolona se formira krajem tekućeg meseca kada će se dati i promo cene za preglede.

Rezervišite svoj termin na vreme i informišite se blagovremeno o adekvatnoj pripremi za navedeni pregled pozivom na broj telefona: 0800 400 505

Popularni tekstovi


Opšta bolnica NEW Hospital uzima učešće u projektu EINSTEIN u sklopu programa HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-03

Pročitaj više >

OB NEW Hospital: specijalna ponuda – 10% popusta na radiološke preglede

Pročitaj više >

popust sa penzionerskim karticama

Penzionerske kartice donose značajne popuste za zdravstvene usluge u Opštoj Bolnici NEW Hospital

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti