New Hospital Logo

Oktobarska akcija – Besplatan ultrazvuk kukova uz pedijatrijski pregled

U oktobru u Opštoj bolnici New Hospital kreće akcija uz redovan pedijatrijski pregled besplatan ultrazvuk kukova za decu do 3 meseca života. Preglede obavlja dr Snežana Blažić  svakog dana. Akcija kreće prvog oktobra I traje do 31. Oktobra. Preglede možete zakazati na telefon 021/ 3000 505. 

Ultrazvuk kukova kod novorođenčadi i beba

ultrazvuk beba

do tri meseca starosti je važan medicinski pregled koji se obavlja kako bi se rano otkrili mogući problemi u razvoju kukova. Ova akcija ima za cilj rano prepoznavanje i lečenje eventualnih problema i abnormalnosti u razvoju kukova kod beba.

Ultrazvuk kukova je najsigurnija I najbezbednija metoda otkrivanja razvojnog poremećaja kuka kod dece. 

Kada se izvodi ultrazvuk kukova kod dece?

Ultrazvuk kukova obično se izvodi u prvim nedeljama života, često unutar prvog meseca, do šeste nedelje života. Kontrolni pregled u uzrastu od tri I pet meseci.  Rano ispitivanje omogućava brzo otkrivanje neinvazivnom metodom za koju nije potrebna nikakva priprema, ako je potrebno, pravilno lečenje ukoliko se problemi identifikuju.

Rezultati i tretman UZ kukova

Ultrazvuk kukova kod novorođenčadi i male dece igra ključnu ulogu u ranom otkrivanju i lečenju problema s kukovima. Roditelji treba da budu pažljivi i redovno prate razvoj svoje dece kako bi se osiguralo da se eventualni problemi otkriju i tretiraju što je ranije moguće. Vaš pedijatar će vam pružiti dodatne informacije o ovom pregledu i njegovoj važnosti za zdravlje i razvoj vaše bebe.

Popularni tekstovi


Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital

Pročitaj više >

psa test new hospital

Besplatan PSA u Opštoj bolnici NEW Hospital u novembru – Mesec borbe protiv karcinoma prostate

Pročitaj više >

vakcinacija protiv gripa u opštoj bolnici new hospital

Zašto je važno vakcinisati se protiv gripa: Zaštita za Vas i Vašu zajednicu

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti