New Hospital Logo

Deca u pandemiji

Nova školska godina nam je na pragu, a neki već dobro poznati izazovi takođe nas čekaju sa prvim školskim zvonom. Nekoliko stvari je važno zapamtiti kada su u pitanju deca i infekcija koronavirusom. Kako se kod dece infekcija koronavirusom često ne razlikuje od ostalih virusnih infekcija, prvo što biste morali uraditi kada se dete razboli je da kontaktirate svog pedijatra.

Rutinske analize „na svoju ruku, te uzorkovanje brisa na COVID 19,  se ne preporučuje. Kako bi se izbegle nedoumice i dodatni troškovi analiza koje možda nisu pravovremeno uzorkovane, Vaš lekar će Vas najbolje posavetovati i po ovom, kao i svakom drugom pitanju koje se tiče zdravlja dece.

Prevencija je uvek bolja opcija od lečenja posledice, ali moramo razumeti da su deca društvena bića, da im je vršnjački kontakt neophodan za rast i razvoj, socijalne i emocionalne veštine, te da možda svi naši napori uloženi u protivepidemijske mere neće potpuno uroditi plodom. Važno je razgovarati sa njima na pravi način, obezbediti svakoga dana čistu masku, sopstvenu vodu za piće, sredstvo za dezinfekciju ruku, i… poželeti nam svima uspešnu i zdravu novu školsku godinu!

Popularni tekstovi


dijareja prolivi kod dece

Dijareja kod dece

Pročitaj više >

Uspešna prva polovina 2024. godine u Opštoj Bolnici NEW Hospital

Pročitaj više >

vanja vaila vajagić terapije i mentalno zdravlje

Anksiozni poremećaji i traume

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

Kako umiriti uznemireno dete

Kako umiriti uznemireno dete

Suočavamo se sa vremenom u kom nam je nepoznato mnogo stvari, i često smo uznemireni zbog neizvesnosti, prošlogodišnje izolacije, ružnih vesti i brige. Ni…

Pročitaj više >
O bolesnom detetu, strpljenju, antibioticima i poverenju (i još ponešto)

O bolesnom detetu, strpljenju, antibioticima i poverenju (i još ponešto)

Ispostavi se tako da smo mi, pedijatri, podeljeni na „dobre“ i „ loše“, odnosno na one koji „vole“ i one koji „ne vole…

Pročitaj više >
Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻