New Hospital Logo
deco

Urološki ultrazvučni pregled

Urologija opšta

Urološki ultrazvučni pregled

je dijagnostička procedura koja se koristi za evaluaciju unutarnjih struktura urinarnog trakta i reproduktivnih organa kod muškaraca i žena. Ovaj pregled se obavlja uz pomoć ultrazvučnih talasa, koji stvaraju detaljne slike organa i tkiva u realnom vremenu. Evo nekoliko ključnih aspekata ovog pregleda:

  1. Priprema: Za većinu uroloških ultrazvučnih pregleda, obično nema posebne pripreme. Međutim, u nekim slučajevima, lekar vam može preporučiti da popijete veći broj tečnosti pre pregleda kako biste imali puni mokraćni mehur, što olakšava pregled. Takođe, možda ćete morati da se suzdržavate od mokrenja nekoliko sati pre pregleda.
  2. Izvođenje pregleda: Pregled se obavlja uz pomoć ultrazvučnog aparata koji emituje visoke frekvencije zvuka i koristi se za snimanje slika unutar tela. Gel se nanosi na kožu na mestu pregleda kako bi se omogućio bolji kontakt između kože i senzora ultrazvučnog aparata. Lekar ili tehničar zatim pomiče senzor preko kože u oblasti koja se pregleda.
  3. Trajanje pregleda: Urološki ultrazvučni pregled obično traje 15 do 30 minuta, i to može varirati u zavisnosti od specifičnih potreba pregleda i oblasti koja se pregleda.
  4. Evaluacija: Tokom pregleda, lekar će pažljivo pregledati slike i proceniti stanje organa kao što su bubrezi, bešika, prostata (za muškarce), maternica i jajnici (za žene), mokraćna cijev, ureteri i druge strukture. Pregled može pomoći u otkrivanju problema kao što su kamenci, ciste, tumori, infekcije ili druge abnormalnosti.
  5. Rezultati i dijagnoza: Nakon završetka pregleda, lekar će vas informisati o rezultatima i postaviti dijagnozu na osnovu dobijenih slika. Na osnovu tih rezultata, lekar će predložiti odgovarajući plan lečenja ili daljnje pretrage ako je potrebno.

Urološki ultrazvučni pregled je bezbolan i neinvazivan dijagnostički alat koji se često koristi u proceni stanja urinarnog trakta i reproduktivnih organa. Vaš lekar će vam pružiti više informacija o pregledu i kako se pripremiti za njega u skladu sa vašim specifičnim potrebama.

 

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

 

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 021/ 3000 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

Urološki ultrazvučni pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻