New Hospital Logo
deco

Urofloumetrija

Urologija opšta

Ispitivanje protoka urina

Uroflowmetrija

je dijagnostički test koji se koristi za merenje brzine i obima mokrenja. Ovaj test pomaže u proceni funkcije mokraćnog sistema i identifikaciji problema sa mokrenjem. Evo kako se obavlja uroflowmetrija:

  1. Priprema: Pre nego što obavite test, možda ćete dobiti smernice od medicinskog osoblja. Ovo može uključivati da prestanete sa unosom tečnosti nekoliko sati pre testa ili prestanak uzimanja određenih lekova.
  2. Merenje mokrenja: Da biste obavili uroflowmetriju, pacijent stoji ili sedi na specijalnom WC šolji ili uređaju koji ima ugrađen uređaj za merenje mokrenja. Osoba će zatvoriti vrata i započeti mokrenje kao što bi to inače uradila.
  3. Merenje brzine i obima: Uređaj će meriti brzinu mokrenja (koliko brzo mokraća izlazi) i obim (koliko urina je izlučeno). Ovi podaci se beleže i čuvaju za dalju analizu.
  4. Rezultati i analiza: Nakon što je test završen, lekar će pregledati rezultate uroflowmetrije. Ovi rezultati pružaju informacije o tome kako se urinira, uključujući brzinu protoka urina, trajanje mokrenja i obim mokrenja. Ovo pomaže lekaru da identifikuje probleme sa mokrenjem, kao što su usporeni protok, prečesto mokrenje ili prekomerno zadržavanje urina.

Uroflowmetrija se često koristi u dijagnostici problema sa mokrenjem, kao što su benigna hiperplazija prostate (u muškaraca), urinarna inkontinencija, sužavanje uretre ili druge urinarne smetnje. Na osnovu rezultata uroflowmetrije, lekar može razmotriti dalje dijagnostičke testove ili terapiju, ako je potrebna.

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

 

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0021/ 3000 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

Urofloumetrija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 3.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.