New Hospital Logo
deco

Urodinamsko ispitivanje

Urologija opšta

Urodinamsko ispitivanje

poznato i kao urodinamičko ispitivanje, je dijagnostički test koji se koristi za procenu funkcionisanja donjeg urinarnog trakta, uključujući bešiku i uretru. Ovaj test pomaže u postavljanju dijagnoze različitih problema sa mokrenjem i disfunkcijama donjeg urinarnog sistema. Evo kako se obavlja urodinamsko ispitivanje:

  1. Priprema: Pre ispitivanja, pacijent će obaviti pripremne korake, uključujući pražnjenje bešike (mokrenje) pre početka testa. Možda će vam biti rečeno da prestanete sa uzimanjem određenih lekova pre ispitivanja.
  2. Sondiranje: Tokom testa, tanak kateter (sonda) će biti umetnut kroz uretru i u bešiku. Ovaj kateter ima senzore koji mere pritisak i zapreminu urina u bešici.
  3. Merenje pritiska i zapremine: Dok je kateter u bešici, senzori mere pritisak u bešici tokom različitih aktivnosti, kao što su mirovanje, kašnjenje mokrenja, brzo mokrenje i ostale faze mokrenja. Takođe se beleži zapremina urina koja se izlučuje tokom ovih aktivnosti.
  4. Analiza rezultata: Rezultati se analiziraju kako bi se utvrdilo kako funkcioniše donji urinarni trakt. To uključuje kapacitet bešike, sposobnost da se zadrži urin, brzinu protoka urina, refleksno mokrenje, pritisak u uretri i druge parametre.
  5. Dijagnoza i terapija: Na osnovu rezultata urodinamskog ispitivanja, lekar može postaviti dijagnozu i preporučiti odgovarajući tretman. Ovo može uključivati lekove, vežbe za jačanje mišića bešike, promene u ishrani ili druge terapeutske mere.

Urodinamsko ispitivanje se često koristi za procenu problema sa mokrenjem kao što su inkontinencija (nekontrolisano mokrenje), prečesto mokrenje, otežano mokrenje ili urinarna retencija. Test može pomoći u postavljanju tačne dijagnoze i određivanju najboljeg načina lečenja za svakog pojedinca.

 

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

 

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 021/ 3000 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

Urodinamsko ispitivanje

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 16.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻