New Hospital Logo
deco

Uretrocistoskopija u opštoj anesteziji

Uretra

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Uretrocistoskopija (cistoskopija)

se obično izvodi uz lokalnu anesteziju, što znači da se pacijentu anestezira samo područje uretre radi ublažavanja nelagodnosti tokom postupka. Međutim, u nekim specifičnim slučajevima ili kod pacijenata sa posebnim potrebama, uretrocistoskopija se može obaviti u opštoj anesteziji.

Korišćenje opšte anestezije tokom uretrocistoskopije obično zahteva više priprema i nadzor od strane anesteziologa, jer pacijent biva potpuno uspavan i ne svestan tokom postupka. Evo kako izgleda procedura uretrocistoskopije u opštoj anesteziji:

  1. Priprema pacijenta: Pacijentu se može reći da ne jede ništa nekoliko sati pre operacije u skladu sa smernicama lekara i anesteziologa.
  2. Anestezija: Pre početka postupka, pacijent će biti uspavan primenom opšte anestezije. Anesteziolog prati vitalne znakove pacijenta tokom celog postupka.
  3. Uvođenje uretrocistoskopa: Nakon što je pacijent uspavan, lekar će umetnuti uretrocistoskop kroz uretru i pregledati unutrašnjost bešike i uretre.
  4. Vizualizacija unutrašnjosti: Kao i kod uretrocistoskopije sa lokalnom anestezijom, lekar će pregledati unutrašnjost organa tražeći znakove problema, promena ili abnormalnosti.
  5. Dodatne procedure: Po potrebi, lekar može izvršiti dodatne procedure tokom postupka.
  6. Završetak postupka: Nakon završetka uretrocistoskopije, uretrocistoskop se pažljivo uklanja, a pacijent se postepeno budi iz anestezije.
  7. Nadzor posle postupka: Pacijent će biti praćen dok se potpuno ne probudi, a anesteziolog će nastaviti da prati vitalne znakove kako bi se obezbedila sigurnost pacijenta.

Uretrocistoskopija u opštoj anesteziji može se koristiti kod pacijenata koji imaju visok nivo anksioznosti, poteškoće sa tolerancijom postupka pod lokalnom anestezijom ili kod pacijenata koji zahtevaju složene hirurške procedure tokom istog postupka. Odluku o primeni opšte anestezije donosi tim lekara na osnovu specifičnih potreba pacijenta i prirode postupka. Pacijenti treba da razgovaraju sa svojim lekarom i anesteziologom kako bi razumeli sve aspekte i rizike ovog pristupa uretrocistoskopiji.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0800 400 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

Uretrocistoskopija u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 32.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻