New Hospital Logo
deco

Uretrocistografija sa kontrastom

Urologija opšta

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Uretrocistografija sa kontrastom

je dijagnostički medicinski postupak koji se koristi za ispitivanje i vizualizaciju donjeg urinarnog trakta, uključujući uretru i bešiku, uz upotrebu kontrastnog sredstva. Ovaj postupak se često primenjuje za različite svrhe, uključujući ispitivanje problema sa mokrenjem, praćenje abnormalnosti urinarnog sistema i procenu stanja bešike i uretre.

Evo kako se obavlja uretrocistografija sa kontrastom:

  1. Priprema: Pacijent obično treba biti pripremljen za postupak tako da je bešika prazna. Pre postupka, može biti potrebno urinirati kako bi se ispraznila bešika.
  2. Postavljanje: Pacijent se postavlja na stolu za rendgensko snimanje ili fluoroskopiju. Lekar ili radiolog umetne tanku cev (kateter) kroz uretru pacijenta sve do bešike.
  3. Kontrastno sredstvo: Kontrastno sredstvo se postavlja u bešiku putem katetera. Kontrast omogućava bolju vizualizaciju urinarnog sistema tokom rendgenskog snimanja.
  4. Snimanje: Radiolog obavlja rendgensko snimanje ili fluoroskopiju kako bi pratili put kontrasta kroz urinarni trakt. Snimci se mogu praviti dok pacijent miruje, mokri ili menja položaj tela.
  5. Procena rezultata: Na osnovu snimaka, lekar može proceniti funkciju urinarnog trakta, prisustvo abnormalnosti, suženja, infekcija ili drugih problema.

Uretrocistografija sa kontrastom je korisna za postavljanje dijagnoze i praćenje lečenja različitih stanja urinarnog sistema, kao što su refluks urina u ureter (vesikoureteralni refluks), suženja uretre, prisustvo stranih tela, tumori, divertikuli i druge abnormalnosti. Važno je napomenuti da se kontrastno sredstvo obično izlučuje prirodno putem mokrenja nakon postupka.

Pre postupka, pacijent treba razgovarati sa svojim lekarom o svim potrebama pripreme, očekivanjima tokom uretrocistografije i mogućim rizicima i koristima ovog dijagnostičkog testa.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0800 400 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

Uretrocistografija sa kontrastom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 13.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻