New Hospital Logo
deco

Transrektalni ultrazvuk prostate i mekih tkiva

Urologija opšta

Transrektalni ultrazvuk prostate

je dijagnostički postupak koji se koristi za procenu prostate i mekih tkiva u okolini prostate. Ovaj pregled obavlja se pomoću ultrazvučne sonde koja se umeće u rektum pacijenta, što omogućava precizno snimanje prostate i okolnih struktura. Evo nekoliko ključnih informacija o transrektalnom ultrazvuku prostate:

  1. Indikacije: Transrektalni ultrazvuk prostate se često koristi za procenu prostate kod muškaraca koji imaju simptome kao što su otežano mokrenje, često noćno mokrenje, bol u predelu karlice ili povišen nivo PSA (prostata-specifičnog antigena) u krvi. Ovaj pregled pomaže u postavljanju dijagnoze i praćenju promena u prostati.
  2. Priprema: Pre pregleda, pacijent će obično biti savetovan da uradi čišćenje creva i urinira kako bi se osiguralo da je bešika prazna. To olakšava postavljanje sonde i precizno snimanje prostate.
  3. Postupak: Za vreme pregleda, pacijent leži na boku ili u položaju sa savijenim kolenima. Lekar će umetnuti ultrazvučnu sondu u rektum pacijenta, koja sadrži senzore za emitovanje i prijem ultrazvučnih talasa. Sonda omogućava stvaranje detaljnih slika prostate.
  4. Pregled prostate: Tokom pregleda, lekar će pažljivo pregledati prostatu i okolna tkiva. Pomoću ultrazvuka, mogu se identifikovati promene, kao što su benigna hiperplazija prostate (uveličana prostata), tumori prostate ili druge anomalije.
  5. Uzimanje uzoraka tkiva: Ponekad se tokom transrektalnog ultrazvuka prostate uzimaju i uzorci tkiva, što se naziva biopsija prostate. Ovi uzorci se šalju na analizu kako bi se utvrdila prisutnost malignih ćelija.
  6. Rezultati: Rezultati pregleda omogućavaju lekaru da postavi dijagnozu i odredi dalji plan lečenja. Ovisno o nalazima, pacijent može biti upućen na dodatne ispitivanja ili tretman.

Transrektalni ultrazvuk prostate je korisna dijagnostička metoda za procenu zdravlja prostate i detekciju potencijalnih problema. Ovaj pregled je obično dobro podnošljiv i ne uzrokuje značajnu nelagodnost.

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0800 400 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

Transrektalni ultrazvuk prostate i mekih tkiva

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻