New Hospital Logo
deco

Retrogradna pijelografija po Ševasiju

Urologija opšta

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

Retrogradna pijelografija po Ševasiju

je dijagnostički postupak koji se koristi za vizualizaciju i evaluaciju gornjeg urinarnog trakta, uključujući bubrege i uretere. Ovaj postupak se često koristi za otkrivanje problema kao što su kamenci u bubrezima, suženja uretera ili druge patologije gornjeg urinarnog sistema. Naziva se „retrogradnom“ jer se kontrastno sredstvo unosi unazad, suprotno toku normalnog uriniranja.

Evo kako se obavlja retrogradna pijelografija po Ševasiju:

  1. Priprema: Pacijent je obično postavljen na stolu za rendgensko snimanje. Pre nego što počne postupak, potrebno je prazniti bešiku, obavezno izbaciti urin iz nje.
  2. Uvođenje katetera: Lekar će umetnuti tanku cev (kateter) kroz uretru i ureter sve do bešike.
  3. Uvođenje kontrasta: Kroz kateter, lekar ubrizgava kontrastno sredstvo direktno u uretere. Kontrastno sredstvo putuje unazad, protiv prirodnog toka urina, sve do bubrega. Ovaj proces omogućava bolju vizualizaciju gornjeg urinarnog trakta na rendgenskim snimcima.
  4. Rendgensko snimanje: Pacijent se potom izlaže rendgenskom aparatu, a radiolog obavlja snimanje koje omogućava praćenje putanje kontrasta kroz uretere i ocenu stanja gornjeg urinarnog trakta.
  5. Procena rezultata: Na osnovu rendgenskih snimaka, lekar može dijagnostikovati probleme kao što su kamenci u bubrezima, suženja uretera, blokade ili druge patologije.

Retrogradna pijelografija po Ševasiju je korisna za postavljanje precizne dijagnoze i planiranje lečenja problema gornjeg urinarnog trakta. Pacijent treba razgovarati sa svojim lekarom o svim aspektima pripreme i samog postupka, kao i o mogućim rizicima i koristima.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

 

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Laserska hirurgija prostate!

U NEW Hospitalu, pružamo našim pacijentima najnovije i najnaprednije opcije lečenja. Zbog toga smo jedna od retkih bolnica u regionu koja nudi lasersku hirurgiju prostate, minimalno invazivnu proceduru koja može pomoći u lečenju stanja prostate uz manje bolova, manje komplikacija i brže vreme oporavka. 

Naši iskusni urolozi koriste laser visoke tehnologije da precizno ciljaju i uklone obolelo tkivo dok minimiziraju oštećenje zdravog tkiva, što dovodi do manje bola i krvarenja, kraćeg boravka u bolnici i bržeg povratka normalnim aktivnostima.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

 

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0800 400 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

 

Doktori

Retrogradna pijelografija po Ševasiju

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 20.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.