New Hospital Logo

Operacija prostate TUR-P

Operacija TUR prostate (transuretralna resekcija prostate) je često preporučena za muškarce sa benignom hiperplazijom prostate. Ovaj postupak može pomoći ublažavanju simptoma kao što su učestalo mokrenje, slab protok urina i nepotpuno pražnjenje bešike. TUR prostate je minimalno invazivan, smanjuje rizik od komplikacija kao što su urinarna retencija ili infekcije i može značajno poboljšati kvalitet života pacijenata.

Operacija prostate TUR-P

Transuretralna resekcija prostate (TURP) je česta hirurška procedura koja se koristi za tretiranje benigne hiperplazije prostate (BHP). Ova procedura ima nekoliko prednosti:

Efikasnost: TURP je veoma efikasna procedura za olakšavanje simptoma povezanih sa BHP-om, kao što su učestalo i otežano mokrenje, slaba mikcioni mlaz i česte potrebe za mokrenjem tokom noći.

operacija prostate tur

Minimalno invazivna: TURP se obično izvodi kroz uretru, što znači da nije potrebno pravljenje velikih rezova ili otvaranje trbuha. Umesto toga, instrument ulazi kroz mokraćnu cev, čime se smanjuje trauma i vreme oporavka.

Brzi rezultati: Pacijenti često primećuju značajno poboljšanje simptoma odmah nakon operacije. Bolje mokrenje i smanjenje neprijatnih simptoma mogu biti brzo postignuti.

Manje gubitka krvi: TURP obično rezultira manjim gubitkom krvi u poređenju sa otvorenim hirurškim procedurama.

Kratko vreme oporavka: Većina pacijenata može da napusti bolnicu relativno brzo nakon TURP-a i oporavak obično traje nekoliko nedelja, u zavisnosti od individualnih okolnosti.

Smanjenje rizika od komplikacija: Zbog minimalno invazivne prirode TURP-a, rizik od infekcija, komplikacija izazvanih anestezijom i drugih problema je obično manji.

operacija prostate

Dugotrajni rezultati: U većini slučajeva, TURP pruža dugotrajno olakšanje simptoma i poboljšava kvalitet života pacijenata.

Zakažite operaciju prostate u opštoj bolnici New Hospital 

Međutim, kao i svaka procedura, TURP takođe nosi i određene rizike i moguće komplikacije. Pre nego što donesete odluku o operaciji prostate, važno je da se konsultujete sa kvalifikovanim medicinskim stručnjakom koji će proceniti vašu situaciju i pružiti vam sveobuhvatne informacije o prednostima, rizicima i alternativama. Urološke preglede i konsultacije možete obaviti svakog dana u Opštoj bolnici New Hospital. Pregledi se zakazuju na telefon 021/3000 505 .

 

Dr Paunel Popov

Specijalista urologije

Popularni tekstovi


vanja vaila vajagić terapije i mentalno zdravlje

Anksiozni poremećaji i traume

Pročitaj više >

doziranje leka kod dece ibuprofen ili paracetamol

Doziranje sirupa za temperaturu kod dece (ibuprofen ili paracetamol)

Pročitaj više >

Kontinuirana promocija projekta EINSTEIN od strane predstavnika Opšte bolnice New Hospital

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

operaciona sala opše bolnice new hospital

NEW Hospital oborio rekord u martu: 185 uspešnih operacija!

Opšta bolnica NEW Hospital ponosno objavljuje da je u martu mesecu oborila rekord u broju operacija, sa neverovatnih 185 uspešno obavljenih operacija. Ovo dostignuće je…

Pročitaj više >
Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital

Opšta bolnica NEW Hospital u Novom Sadu već 2 godine predstavlja značajnu prekretnicu u zdravstvu u regionu. Ova bolnica je svedočanstvo kontinuirane posvećenosti pružanju vrhunske…

Pročitaj više >
psa test new hospital

Besplatan PSA u Opštoj bolnici NEW Hospital u novembru – Mesec borbe protiv karcinoma prostate

Karcinom prostate je jedan od najčešćih oblika raka među muškom populacijom širom sveta. Svestranost ovog oblika raka čini ga ozbiljnim zdravstvenim izazovom. Srećom, prevencija i…

Pročitaj više >
Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻