New Hospital Logo

Kontinuirana promocija projekta EINSTEIN od strane predstavnika Opšte bolnice New Hospital

U periodu 18. do 23. maja 2024. godine održan je 91. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

 

Opšta bolnica New Hospital je kao član konzorcijuma prepoznala priliku da se na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sektor agrobiznisa upozna sa osnovnom idejom EINSTEIN projekta. Na jednom mestu su bili poljoprivredni proizvođači, predstavnici zadružnog saveza, prodavci poljoprivrednih mašina, semena, đubriva i drugih imputa u poljoprivrednu proizvodnju kao i osiguravajuća društva i profesori poljoprivrednog fakulteta. Oni su u direktnim razgovorima sa našim predstavnikom Dr sc. Zoltan Perlaki dipl.ing. informisani o projektu a isto tako i putem letaka koji su deljeni posetiocima na tim štandovima.

Posetiocima i učesnicima je prezentovano da se kroz EINSTEIN projekat udružuju četiri glavna činioca: poljoprivreda, medicina, edukacija i tehnologija u svrhu postizanja kompletnog ciklusa razvoja i praćenja svih aspekata upotrebe jestivih senzora od razvoja i formiranja korišćenjem adekvatnih namirnica, potom medicinskog praćenja i korišćenja u dijagnostici i tretmanu preko praćenja rezultata i pozitivnih efekata primene.

 

Simpozijum Dani KBC „Bežanijska kosa“ 29.05. do 07.06.2024. godine.

Na dan otvaranja Simpozijuma 29. Maja 2024. godine izvršena je prezentacija projekta EINSTEIN učesnicima.

Prezentaciju su sproveli Dr sc. Zoltan Perlaki dipl. ing. i MSc. Stefan Nikolić u holu ispred amfiteatra KBC Bežanijska kosa. Učesnici su imali mogućnost da se preko postavljenog banera upoznaju sa projektom. Istovremeno su deljeni i flajeri sa detaljnim opisom ideje i ciljeva projekta. Izneto je da senzori hrane (osnov nutritivne teranostike) na čijem razvoju i primeni je baziran EINSTEIN projekat omogućavaju precizno praćenje različitih parametara hrane, poput temperature, vlage, pH vrednosti, prisutnosti bakterija i drugih štetnih faktora, što omogućava rano otkrivanje potencijalnih problema i sprečavanje širenja bolesti, te se kao inovativni uređaji mogu kvalitetno primeniti i u dijagnostici gde bi na neinvazivan način mogli da se identifikuju specifični poremećaji i oboljenja u ranoj fazi i potom tretiraju kroz potpuno personalizovan pristup lečenju bolesti, što predstavalja suštinu teranostike. Primena teranostike proteže se na širok spektar medicinskih disciplina, uključujući onkologiju, gastroenterologiju, neurologiju, kardiologiju i infektologiju, uz povećane šanse za uspešno lečenje i smanjenje nuspojava.

 

Popularni tekstovi


vanja vaila vajagić terapije i mentalno zdravlje

Anksiozni poremećaji i traume

Pročitaj više >

doziranje leka kod dece ibuprofen ili paracetamol

Doziranje sirupa za temperaturu kod dece (ibuprofen ili paracetamol)

Pročitaj više >

Kontinuirana promocija projekta EINSTEIN od strane predstavnika Opšte bolnice New Hospital

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻