New Hospital Logo

JEDINSTVENO U REGIONU – NEW Hospital sada je i centar za hirurško lečenje skolioze kod dece i odraslih pacijenata

Opšta bolnica NEW Hospital iz Novog Sada postala je i centar za hirurško lečenje deformiteta kičmenog stuba, pre svega skolioze i hiperkifoze, kod dece i kod odraslih pacijenata.

Dr Vladimir Đan, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije i gostujući lekar iz Španije, Dr Alejandro Peiro-Garcia, specijalista spinalne hirurgije i jedan od vodećih evropskih eksperata za lečenje adultnih kičmenih deformiteta i dečije i adolescentne skolioze, u bolnici NEW Hospital uspešno su obavili operaciju skolioze 66 stepeni po Cobbu, kod 27-godišnjeg pacijenta iz Jermenije.

Pacijenti, naročito odrasli, sa ovakvim deformitetima kičmenog stuba koji moraju operativno da se leče, u Evropi nemaju baš veliki izbor klinika – zaista su retki stručnjaci u ovoj oblasti ortopedije koji imaju znanje i iskustvo, ali i adekvatne bolničke uslove. Bolnica NEW Hospital, u skladu sa svojom strategijom da bude regionalni lider i u pružanju usko specijalizovanih i specifičnih medicinskih usluga, osvojila je poverenje Dr Peiro-Garcia i Dr Đana, koji  su odabrali upravo NEW Hospital kao medicinsku ustanovu u kojoj mogu da zbrinu pacijente sa ovom problematikom i omoguće im uspešno hirurško lečenje i oporavak.

Operacije skolioze, prema rečima Dr Đana i Dr Peiro-Garcia, najčešće se obavljaju kod dece tinejdžerskog uzrasta. Zato je posebno značajno za naš region što će, zahvaljujući zalaganju medicinskog i menadžment tima bolnice NEW Hospital, i odrasli pacijenti, koji su propustili mogućnost lečenja u ranoj mladosti, sada imati priliku da trajno reše svoj problem sa kičmom i to u sigurnim rukama eksperata svetskog ranga.

Prvi pacijent je iz Jermenije došao u NEW Hospital na operaciju kičme, zato što su kod nas ovakve operacije i dalje finansijski znatno povoljnije za pacijenta nego u nekim zamljama Zapadne Evrope gde se izvode. Nakon samo 24h od operacije pacijent je vertikalizovan, a posle dva dana je normalno hodao. Postoperativni tok je vrlo komforan, uključuje samo lekova protiv bolova i šetanju kao jedinu terapiju.

Dr Đan i Dr Peiro-Garcia od sada će biti dostupni u bolnici NEW Hospital u Novom Sadu za hirurško lečenje deformiteta kičmenog stuba.

Popularni tekstovi


dijareja prolivi kod dece

Dijareja kod dece

Pročitaj više >

Uspešna prva polovina 2024. godine u Opštoj Bolnici NEW Hospital

Pročitaj više >

vanja vaila vajagić terapije i mentalno zdravlje

Anksiozni poremećaji i traume

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻