New Hospital Logo

Izbegnite neprijatnosti koje sa sobom nosi snimanje želuca, tankog i debelog creva – Kako funkcioniše endoskopska kapsula?

Održana demonstracija najnovije endoskopske kapsule u Srbiji – Velika prednost za pacijente

Uz prisustvo predstavnika kompanije JINSHAN iz Kine, g. Leon XIAO i g. Mark Wu, u opštoj bolnici NEW Hospital održana je demonstracija upotrebe Kolon kapsule (OMOM CC). OMOM CC kapsula je nešto najinovativnije u svetu za ove vrste pregleda, možemo se pohvaliti time da smo prvi u Srbiji koji pružaju uslugu snimanja debelog creva kolon kapsulom najnovije tehnologije, tzv Kapsularna kolonoskopija.

Upotreba endoskopske kapsule se koristi za snimanje želuca, tankog i debelog creva.

Mnogobrojne prednosti za pacijente

Procedura je veoma jednostavna. Nakon pripreme koja od pacijenta zahteva određeni način ishrane 48h pre procedure (u slučaju pregleda želuca i tankog creva – HD kapsule za snimanje creva priprema je 10h pre pregleda), pacijent dolazi u opštu bolnicu NEW Hospital gde se nakon postavljanja snimača za pojas (kao holter, veličine debljeg mobilnog telefona) kapsula aktivira, prinese licu fotografiše i time osigurava da je snimak autentičan. Nakon toga proguta se kapsula i započinje fascinantno snimanje kroz creva, koji vi u svakom trenutku možete videti na snimaču. Svakodnevne aktivnosti se normalno nastavljaju, sve što treba da uradite je da vratite snimač nakon izbacivanja kapsule.

Pregled, odnosno snimanje od momenta gutanja kapsule traje u proseku 6-9h, uz dosledno pridržavanje pripreme pacijenta koju dobijate od strane Opšte bolnice NEW Hospitala. Za vreme snimanja pacijent se može slobodno kretati i obavljati dnevne rutine uz izbegavanje aktivnosti koji iziskuju dodatno naprezanje.

OMOM CC kapsula

OMOM Colon Capsule (OMOM CC) je najnovija inovacija kompanije JINSHAN. Sa poboljšanim kvalitetom slike, produženim trajanjem baterije i razvojnom AI softverskom tehnologijom, OMOM CC će vam pružiti kvalitetnije neinvazivno rešenje za vizuelizaciju debelog creva.

Jednostavno očitavanje rezultata

Uz veliku nadogradnju centra za upravljanje pacijentima i ekrana za čitanje, novi Vue Smart softver pruža zdravstvenim radnicima još jednostavniji interfejs i iskustvo čitanja bez stresa. Koristeći savremene algoritme i primenu veštačke inteligencije, Vue Smart softver po izvršenom preuzimanju podataka sa snimača, obrađuje datoteke i vrši selekciju brisanjem do 90-95% nepotrebnog sadržaja (ponavljajućih slika) iz snimka i označavanje abnormalnosti, čime osigurava kraće vreme očitavanja i ističe sadržaje koji su od direktnog značaja za dalju dijagnostiku od strane lekara i određivanje adekvatne terapije.

Ovo našim lekarima u velikoj meri olakšava očitavanje rezultata i pomaže u dijagnostici.

Pogledajte kako je izgledala prezentacija i šta su predstavnici kompanije JINSHAN imali da poruče pacijentima u Srbiji i koje su njihove impresije Opštom bolnicom NEW Hospital:

Ako imate potrebu za snimanjem želuca, tankog ili debelog creva sada je prilika da vam najsavremenija dostignuća medicine budu na raspolaganju.

U ovom trenutku na raspolaganju u opštoj bolnici NEW Hospital su dve vrste usluga:

Kolon pregled OMOM CC kapsulom
i
Pregled želuca i tankog creva OMOM HD kapsulom

Važno je napomenuti da je endokapsula jedini način za dijagnostiku oboljenja tankog creva koji se konvencionalnim sistemima (gastroskopija i kolonoskopija) ne mogu utvrditi. Snimanje se vrši HD kapsulom i procedura je vrlo slična sa tim da je značajno kraće vreme pripreme – samo 10h pre pregleda.

Zakažite pregled pozivom besplatnog call centra: 0800 400 505

Ekskluzivni dustributer OMOM CC i OMOM HD kapsule kao i drugih proizvoda najnovije tehnologije u medicini je Paroco Medical Equipment d.o.o.

Popularni tekstovi


U mesecu maju smo u opštoj bolnici NEW Hospital prvi put izveli Laparoskopsku radikalnu prostatektomiju

Pročitaj više >

AKCIJA – Snimanje želuca i tankog creva pametnom kapsulom je na popustu do kraja jula

Pročitaj više >

AKCIJA – mesec dana besplatnih pregleda za najmlađe!

Pročitaj više >

Podeli: fb li tw email

Slične vesti