New Hospital Logo
deco

Zamena jednogodisnjeg JJ stenta obostrano u anesteziji

Ureter

Zamena jednogodišnjeg J-J stenta obostrano

(stentiranje oba uretera) u anesteziji je medicinski postupak koji se izvodi kako bi se zamenili stentovi koji su postavljeni pre godinu dana u oba uretera pacijenta. Ovaj postupak se često izvodi pod opštom anestezijom kako bi se pacijentu obezbedila potpuna bezbolnost i nepokretnost tokom postupka. Zamena stentova može biti neophodna iz različitih razloga, uključujući istek roka trajanja stentova, pogoršanje simptoma ili bilo koji drugi medicinski razlog.

Evo kako obično izgleda postupak zamene jednogodišnjih J-J stentova obostrano u anesteziji:

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati s anesteziologom kako bi procenio njegovo zdravstveno stanje i istoriju bolesti. Anesteziolog će odabrati odgovarajući tip anestezije, u ovom slučaju opštu anesteziju, na osnovu ove procene.
  2. Anestezija: Pacijent će biti uspavan pod potpunom anestezijom, što znači da će biti bez svesti tokom celog postupka.
  3. Zamena stentova: Hirurg će izvesti zamenu stentova u ureterima pacijenta. Ovaj postupak uključuje uvođenje ureteroskopa i drugih instrumenata kroz uretru kako bi se postavili novi stentovi i uklonili stari.
  4. Provera: Nakon što je zamena stentova završena, hirurg će obično proveriti urinarni trakt kako bi se uverio da su novi stentovi pravilno postavljeni i da nema preostalih problema.
  5. Oporavak: Nakon postupka, pacijent će se probuditi iz anestezije i prebaciti u odgovarajući prostor za oporavak. Oporavak nakon opšte anestezije može potrajati neko vreme, a medicinsko osoblje će pratiti pacijenta kako bi se osiguralo da se oporavak odvija bez komplikacija.

Zamena jednogodišnjih J-J stentova obostrano u anesteziji omogućava siguran i bezbolan postupak za pacijenta. Odluka o primeni anestezije će zavisiti od potreba pacijenta, njegovih medicinskih uslova i individualnih preferencija. Pre nego što se podvrgnete postupku, vaš lekar i anesteziolog će pružiti informacije i odgovore na sva vaša pitanja o anesteziji i postupku.

Doktori

Zamena jednogodisnjeg JJ stenta obostrano u anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 85.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.