New Hospital Logo
deco

Vertebroplastika bez kita

Ortopedija

Vertebroplastika

je minimalno invazivna hirurška procedura koja se koristi za lečenje fraktura ili osteoporoze kičmenih pršljenova. Ova procedura obuhvata injekciju posebnog cementa u komprimirane ili slomljene pršljenove kako bi se ojačali i stabilizovali. Vertebroplastika se najčešće koristi za tretiranje bolova u leđima uzrokovanih frakturama pršljenova, a posebno je korisna kod pacijenata sa osteoporozom.

Evo kako se obavlja vertebroplastika:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se postavlja u položaj koji omogućava pristup kičmi. Lokalna anestezija se primenjuje na kožu iznad oblasti kičme gde će se obaviti procedura.
  2. Kontrolisana injekcija cementa: Hirurg koristi fluoroskop (rendgenski uređaj u realnom vremenu) kako bi precizno usmerio iglu do slomljenog pršljenova. Kroz iglu se zatim ubrizgava specijalni cement, obično metilmetakrilat.
  3. Stabilizacija pršljenova: Cement popunjava praznine i ojačava pršljen, što mu daje bolju stabilnost.
  4. Završetak procedure: Nakon što je cement postavljen, igla se povlači i procedura se završava. Pacijent se obično prati nakon procedure kako bi se osiguralo da nema komplikacija.

Vertebroplastika može značajno smanjiti bolove i povećati stabilnost kičmenih pršljenova kod pacijenata sa frakturama ili osteoporozom. Ova procedura obično traje relativno kratko vreme i pacijenti se brzo oporavljaju.

Važno je napomenuti da vertebroplastiku treba obaviti stručan hirurg i da se odluka o ovom tretmanu donosi na osnovu pažljive analize pacijentovog stanja i simptoma.

Doktori

Vertebroplastika bez kita

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 300.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻