New Hospital Logo
deco

Vađenje J-J stenta u anesteziji

Ureteri

Vađenje J-J stenta u anesteziji

obično se izvodi pod opštom anestezijom ili spinalnom anestezijom kako bi se pacijentu obezbedila potpuna bezbolnost i nepokretnost tokom postupka. Odluka o primeni anestezije zavisi od različitih faktora, uključujući zdravstveno stanje pacijenta, dužinu postupka i lične preferencije pacijenta i hirurga.

Evo kako obično izgleda postupak vađenja J-J stenta pod anestezijom:

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati s anesteziologom kako bi procenio njegovo zdravstveno stanje i istoriju bolesti. Anesteziolog će odabrati odgovarajući tip anestezije (opšta ili spinalna) na osnovu ove procene.
  2. Anestezija: Ako se odluči za opštu anesteziju, pacijent će biti uspavan i neće biti svestan tokom postupka. Spinalna anestezija, s druge strane, se primenjuje tako da će samo donji deo tela biti bez osećaja tokom postupka.
  3. Vađenje stenta: Hirurg će izvesti vađenje J-J stenta kako je opisano u prethodnom odgovoru, bez obzira na tip anestezije koji je primenjen.
  4. Oporavak: Nakon što je postupak završen, pacijent će se probuditi iz anestezije i prebaciti u odgovarajući prostor za oporavak. Oporavak nakon anestezije može potrajati neko vreme, a medicinsko osoblje će pratiti pacijenta kako bi se osiguralo da se oporavak odvija bez komplikacija.

Važno je napomenuti da se primena anestezije odlučuje na osnovu potreba i specifičnosti svakog pacijenta, kao i u dogovoru sa anesteziologom. Prednosti primene anestezije uključuju potpunu bezbolnost tokom postupka i smanjenje stresa i anksioznosti kod pacijenta. Odluka o tipu anestezije treba pažljivo da se donese uzimajući u obzir sve faktore i individualne potrebe pacijenta. Pre nego što se podvrgnete postupku vađenja J-J stenta, vaš lekar i anesteziolog će pružiti informacije i odgovore na sva vaša pitanja o anesteziji i postupku.

Doktori

Vađenje J-J stenta u anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 30.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻