New Hospital Logo
deco

Usluga opšte anestezije

Anesteziologija sa reanimatologijom

Usluga opšte anestezije

podrazumeva administraciju anestetika koji dovode pacijenta u stanje potpune nesvestice i odsustva bola tokom medicinskog postupka ili hirurške intervencije. Opšta anestezija se primenjuje kako bi se pacijentu omogućilo da bude potpuno nesvestan i bezbolan tokom celog zahvata.

Evo kako opšta anestezija obično funkcioniše:

  1. Priprema: Pre nego što se primeni opšta anestezija, pacijent prolazi kroz procenu zdravstvenog stanja, uključujući analize krvi, elektrokardiogram (EKG) i druge relevantne testove. Ove informacije pomažu anesteziologu da prilagodi dozu anestetika i prati vitalne funkcije tokom anestezije.
  2. Inicijalna medikacija: Pre nego što se primeni anestezija, pacijentu se obično daje intravenska (IV) medikacija koja pomaže u opuštanju i smanjenju stresa. Ova inicijalna medikacija može sadržavati anksiolitike ili blage sedative.
  3. Indukcija: Anesteziolog zatim primenjuje anestetik koji uzrokuje brzu nesvesticu i gubitak svesti. To se često postiže putem intravenskog ubrizgavanja ili inhalacije gasova.
  4. Održavanje: Tokom hirurške intervencije, anesteziolog održava pacijenta u stanju opšte anestezije. Kontinuirano prate vitalne znakove poput srčane frekvencije, krvnog pritiska, nivoa kiseonika u krvi i druge parametre.
  5. Završetak anestezije: Po završetku operacije ili medicinskog postupka, administracija anestetika se prekida, omogućavajući pacijentu da se postepeno probudi. Ovaj proces se pažljivo prati, a pacijent se premešta u oporavak.

Opšta anestezija se često primenjuje u složenim hirurškim zahvatima, kao i kod pacijenata koji zahtevaju potpuno odsustvo svesti tokom medicinskih postupaka. Važno je napomenuti da je primena opšte anestezije ozbiljan medicinski postupak i zahteva pažljivu procenu i nadzor od strane obučenog anesteziologa ili lekara. Pacijenti se pre anestezije obično detaljno informišu o proceduri i postupcima, a sva pitanja i zabrinutosti se razmatraju pre početka postupka.

Doktori

Usluga opšte anestezije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 15.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻