New Hospital Logo
deco

Usluga Dolorclast

Opšta medicina

Dolorclast

je naziv za medicinsku uslugu ili tehniku koja se koristi za lečenje hroničnih bolova, posebno onih koji su povezani sa mišićno-skeletnim problemima. Dolorclast je zapravo uređaj koji se koristi za terapiju udarnim talasima (radialnim udarnim talasima) kako bi se smanjila bol, poboljšala cirkulacija i potakao proces ozdravljenja.

Evo kako Dolorclast terapija obično funkcioniše:

  1. Pregled i procena: Pre nego što se primeni Dolorclast terapija, pacijent obično prolazi kroz pregled i procenu od strane lekara ili terapeuta. Ovo je važno kako bi se utvrdio uzrok bola i da li je Dolorclast terapija odgovarajuća opcija.
  2. Priprema pacijenta: Pacijent se obično postavlja u odgovarajući položaj, a zatim se primenjuje gel ili drugi provodljiv materijal na koži na mestu gde se vrši terapija.
  3. Primena udarnih talasa: Dolorclast uređaj generiše radikalne udarne talase koji se usmeravaju prema problematičnom području. Ovi talasi se primenjuju putem posebnog aplikatora koji se postavlja na kožu.
  4. Terapijski efekti: Udarni talasi iz Dolorclast terapije se smatraju da imaju analgetski (smanjuju bol) i antiinflamatorni (smanjuju upalu) efekat. Takođe se veruje da poboljšavaju cirkulaciju i potiču regeneraciju tkiva.
  5. Nastavak terapije: Terapija Dolorclastom se obično primenjuje tokom nekoliko sesija, u zavisnosti od ozbiljnosti problema i individualnih potreba pacijenta.

Ova terapija se obično koristi za lečenje problema kao što su teniski lakat, Ahilova tetiva, plantarna fasciitis, sindrom trkačkog kolena i druge slične povrede ili stanja. Dolorclast terapija je obično bezbolna, a pacijenti obično osećaju olakšanje nakon nekoliko sesija. Važno je da se ova terapija primeni pod nadzorom stručnog medicinskog osoblja koje je obučeno za korišćenje Dolorclast uređaja. Pre nego što se odlučite za ovu terapiju, važno je konsultovati se sa lekarom kako bi se utvrdilo da li je ona odgovarajuća za vaše stanje i potrebe.

Doktori

Usluga Dolorclast

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻