New Hospital Logo
deco

Urološke intervencije – sklerozacija cista bubrega

Interventna radiologija

Sklerozacija cista bubrega

je postupak koji se koristi za tretiranje cista koje se formiraju na bubrezima. Ova procedura se obično koristi za manje ciste koje uzrokuju simptome ili nelagodu.

Procedura obično uključuje:

  1. Praćenje ciste: Ciste na bubrezima se prate putem ultrazvuka, CT-a ili druge slike kako bi se odredila njihova veličina, lokacija i eventualni rizik od komplikacija.
  2. Uvođenje sklerozirajućeg sredstva: Kroz tanku iglu koja se vodi pod kontrolom slike, sklerozirajuće sredstvo se ubrizgava direktno u cistu. Ovo sredstvo izaziva iritaciju zida ciste i smanjuje sposobnost ciste da se ponovo napuni tečnošću.
  3. Smanjenje ciste: Vremenom, cista se smanjuje ili nestaje jer sklerozirajuće sredstvo izaziva zatvaranje ciste.

Sklerozacija se često koristi za manje ciste koje uzrokuju bol ili nelagodu. Međutim, važno je napomenuti da se ova procedura može ponavljati ako je potrebno i da nije uvek efikasna kod svih tipova cista. Odluka o tome da li će se izvesti sklerozacija ciste zavisi od karakteristika same ciste, simptoma koje uzrokuje, opšteg zdravstvenog stanja pacijenta i drugih faktora koje će proceniti urolog ili intervencionistički radiolog.

Doktori

Urološke intervencije – sklerozacija cista bubrega

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda Na upit
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻