New Hospital Logo
deco

Urofloumetrija + EMG kontrola

Pedijatrija

Urofloumetrija i elektromiografija (EMG)

su dijagnostički testovi koji se često koriste u pedijatrijskoj urologiji za kontrolni pregled kod dece. Ovi testovi omogućavaju lekarima da prate funkciju bešike i mišića karlice kod dece i procene efikasnost terapije. Evo kako se ovi testovi obično koriste u kontrolnom pregledu kod dece:

 1. Urofloumetrija:
  • Urofloumetrija se koristi za merenje protoka urina tokom mokrenja.
  • Na kontrolnom pregledu kod dece, urofloumetrija se može ponoviti kako bi se procenila promena u protoku urina i drugim parametrima funkcije bešike.
  • Ova analiza može biti korisna u praćenju efekata terapije na mokrenje i identifikaciji eventualnih novih problema sa bešikom.
 2. Elektromiografija (EMG):
  • EMG se koristi za merenje električne aktivnosti mišića, uključujući mišiće karlice.
  • Na kontrolnom pregledu kod dece, EMG se može ponoviti kako bi se procenila promena u funkciji mišića karlice i eventualni efekti terapije.
  • Ovaj test može pomoći lekarima da identifikuju promene u mišićnoj aktivnosti koje mogu uticati na funkciju bešike i mokrenje.

Kontrolni pregled koji uključuje urofloumetriju i EMG kod dece omogućava praćenje napretka u lečenju urinarnih problema i prilagođavanje terapije prema potrebi. Ovi testovi su važni za očuvanje zdravlja urinarnog sistema kod dece i postizanje optimalnih rezultata u terapiji.

Doktori

Urofloumetrija + EMG kontrola

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 9.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.