New Hospital Logo
deco

Ureterocistoneostomija

Ureter

Ureterocistoneostomija

je hirurški postupak kojim se uspostavlja veza između uretera i mokraćne bešike. Ova procedura se izvodi kako bi se rekonstruisao ili popravio put kroz koji urin teče iz uretera u mokraćnu bešiku. Ureterocistoneostomija se može primeniti iz različitih razloga, uključujući:

  1. Urološke defekte ili deformacije uretera ili mokraćne bešike.
  2. Korigovanje oštećenja uzrokovanog bolestima ili povredama.
  3. Korigovanje problema sa refluksom urina iz mokraćne bešike u uretere.

Postupak ureterocistoneostomije obično uključuje sledeće korake:

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati sa hirurgom kako bi se razgovaralo o proceduri i izvršila potrebna evaluacija. To uključuje i procenu zašto je potrebna ureterocistoneostomija i kako će se izvesti.
  2. Anestezija: Pacijent će biti uspavan kako bi bio bezbolan i nepokretan tokom postupka. Vrsta anestezije će biti određena na osnovu specifičnih okolnosti i procene lekara.
  3. Pristup: Hirurg će napraviti rez na odgovarajućem mestu kako bi pristupio ureteru i mokraćnoj bešici. Lokacija reza zavisi od specifičnih uslova i problema koji se rešavaju ovom procedurom.
  4. Veza između uretera i bešike: Hirurg će uspostaviti vezu između uretera i mokraćne bešike. Ova veza će omogućiti urinu da teče normalno iz uretera u bešiku.
  5. Šivenje i zaštita: Nakon što je ureter povezan sa bešikom, hirurg će šiti ranu i postaviti odgovarajuće zaštite kako bi se sprečile infekcije i promovisao siguran postoperativni oporavak.

Ureterocistoneostomija je složen hirurški postupak koji se obavlja kako bi se rešili problemi sa urinarnim sistemom. Pacijenti će sarađivati sa svojim medicinskim timom kako bi razumeli razloge za postupak, pripremili se i znali šta mogu očekivati tokom oporavka.

Doktori

Ureterocistoneostomija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 375.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻