New Hospital Logo
deco

Ultrazvučni pregled pazušne i ingvinalne regije

UZ

Ultrazvučni pregled pazušne (aksilarne) i ingvinalne (preponske) regije

je dijagnostička metoda koja se koristi za vizualizaciju i analizu mekih tkiva, limfnih čvorova, krvnih sudova i drugih struktura u ovim oblastima tela. Ovaj pregled se često primenjuje radi evaluacije potencijalnih patoloških promena ili problema u ovim regijama.

Evo kako obično izgleda postupak ultrazvučnog pregleda pazušne i ingvinalne regije:

  1. Priprema: Obično nema posebne pripreme potrebne pre ovog pregleda. Pacijent može ostati odeven, osim ako se pregled vrši na delu tela koji zahteva izlaganje. Na mestu gde će se primeniti ultrazvučna sonda, može se naneti gel kako bi se poboljšala provodljivost zvučnih talasa.
  2. Ultrazvučna sonda: Tehničar za ultrazvuk će primeniti gel na kožu pacijenta u oblasti pazušne ili ingvinalne regije kako bi osigurao dobar kontakt između kože i sonde.
  3. Vizualizacija struktura: Ultrazvučna sonda emituje visokofrekventne zvučne talase u pregledanu oblast. Ovi talasi se reflektuju od tkiva i formiraju slike koje se prikazuju na monitoru. Tehničar i/ili lekar pažljivo pregledaju ove slike kako bi identifikovali i analizirali bilo kakve promene ili patološke procese u mekim tkivima, limfnim čvorovima ili krvnim sudovima.

Ultrazvučni pregled pazušne i ingvinalne regije može se koristiti za dijagnostikovanje različitih stanja, uključujući infekcije, upale, ciste, tumore, oticanje limfnih čvorova ili druge promene u mekim tkivima ovih oblasti. Ovo je korisna dijagnostička metoda za praćenje zdravstvenog stanja pacijenata i identifikaciju potencijalnih problema.

Doktori

Ultrazvučni pregled pazušne i ingvinalne regije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻