New Hospital Logo
deco

Uklanjanje polipa analnog kanala u opštoj anesteziji

Opšta hirurgija

Uklanjanje polipa analnog kanala u opštoj anesteziji je hirurški postupak gde se pacijent potpuno uspavljuje i ne oseća bol tokom operacije. Ovo se obično radi kada je potrebno ukloniti veći polip, kada se vrši detaljna analiza ili kada postoje dodatne hirurške potrebe. Evo kako izgleda ovaj postupak:

  1. Priprema pacijenta: Pre operacije, pacijent se detaljno priprema. To može uključivati preoperativnu evaluaciju, laboratorijske testove i razgovor sa anesteziologom kako bi se utvrdila sigurna doza anestezije.
  2. Opšta anestezija: Na dan operacije, pacijent će biti prebačen u operacionu salu. Anesteziolog će primeniti opštu anesteziju, što znači da će pacijent biti potpuno uspavan i neće osećati bol ili nelagodnost tokom operacije.
  3. Ekcizija polipa: Hirurg će koristiti odgovarajuće instrumente za uklanjanje analnog polipa. Ovaj postupak se obavlja pažljivo kako bi se sprečilo krvarenje i očuvao integritet okolnog tkiva.
  4. Biopsija (opciono): Nakon uklanjanja polipa, ako je to potrebno, može se izvesti biopsija kako bi se utvrdila priroda polipa (benigna, prekancerozna ili kancerogena).
  5. Zatvaranje rane (opciono): Ako je polip veći ili je tokom ekscizije stvorena veća rana, hirurg može zatvoriti ranu šavovima ili drugim metodama kako bi se omogućilo brže zarastanje.
  6. Oporavak: Nakon operacije, pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak gde će biti pažljivo nadziran dok ne prođe efekat anestezije. Oporavak nakon operacije u opštoj anesteziji može varirati, ali pacijent će dobiti upute o nezi i prevenciji infekcija.

Uklanjanje polipa analnog kanala u opštoj anesteziji omogućava precizan postupak uz minimalnu nelagodnost za pacijenta. Važno je da se operacija izvodi u kontrolisanim uslovima, a pacijent će biti pod nadzorom stručnog medicinskog tima tokom celog procesa.

Doktori

Uklanjanje polipa analnog kanala u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 30.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻