New Hospital Logo
deco

Ugradnja ventilacione cevčice

ORL

Operacija krajnika sa ugradnjom ventilacionih cevčica

je hirurški postupak koji se često izvodi kod dece i odraslih osoba sa ponavljajućim infekcijama uha i problemima sa sluhom. Ovaj postupak obuhvata dve osnovne komponente:

  1. Tonzilektomija: Prvo se izvodi tonzilektomija, što je uklanjanje krajnika (tonsila) iz zadnjeg dela grla. Ovo se često radi pod opštom anestezijom. Uklanjanjem krajnika, smanjuje se rizik od ponavljajućih infekcija grla i upala krajnika.
  2. Ugradnja ventilacionih cevčica: Nakon tonzilektomije, hirurg obično postavlja male ventilacione cevčice (takođe poznate kao tubus ventilacije) u bubnjiće. Ove cevčice pomažu u održavanju normalnog pritiska u srednjem uhu i omogućavaju drenažu tečnosti iz srednjeg uha. To može smanjiti rizik od ponavljajućih infekcija uha i poboljšati sluh.

Ovaj postupak se obično izvodi kao dnevna hirurgija, što znači da pacijent istog dana može napustiti bolnicu. Nakon operacije, važno je pridržavati se postoperativnih uputa lekara kako biste osigurali brz oporavak. To uključuje redovne preglede i praćenje stanja uha i sluha.

Doktori

Ugradnja ventilacione cevčice

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 15.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻