New Hospital Logo
deco

Transpozicija tetiva stopala

Ortopedija

Transpozicija tetiva stopala

je hirurška procedura koja se koristi za korekciju deformiteta stopala ili obnavljanje funkcije stopala. Ova procedura uključuje premeštanje ili promenu položaja tetiva i mišića kako bi se poboljšala funkcionalnost stopala. Transpozicija tetiva se može primeniti kod različitih stanja i problema stopala, uključujući deformitete prstiju, ravna stopala, neuromuskularne poremećaje i druge.

Osnovni cilj transpozicije tetiva stopala može uključivati:

  1. Ispravljanje deformiteta: Premeštanjem tetiva i mišića, hirurg može ispraviti deformitete stopala kao što su čukljevi, čekićasti prsti ili druge abnormalnosti.
  2. Poboljšanje funkcije: Transpozicija tetiva može poboljšati pokretljivost i funkciju stopala, čime se omogućava bolja podrška telu pri hodanju.
  3. Smanjenje bola: Ova procedura može pomoći u smanjenju bola i nelagodnosti povezane sa stanjima kao što su neuromuskularni poremećaji.

Primena transpozicije tetiva i precizni detalji procedure zavise od specifičnog stanja pacijenta. Hirurg će pažljivo proceniti stanje pacijenta i odabrati odgovarajući plan tretmana. Oporavak nakon ove vrste hirurške intervencije može zahtevati fizikalnu terapiju kako bi se obnovila snaga i pokretljivost stopala.

Važno je da se konsultujete sa ortopedskim hirurgom ili stručnjakom za stopala kako biste dobili precizne informacije i savete o transpoziciji tetiva i da biste razumeli kako ova procedura može pomoći u vašem konkretnom slučaju.

Doktori

Transpozicija tetiva stopala

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻