New Hospital Logo
deco

TOT/TVT/SLING

Otvorene procedure rešavanja inkontinencije i spada bešike (cistocele)

TOT (Transobturator Tape), TVT (Tension-free Vaginal Tape), i sling (traka)

su sve različiti medicinski tretmani za lečenje urinarne inkontinencije kod žena. Ovi tretmani su dizajnirani da pomognu ženama koje imaju problema sa nekontrolisanim gubicima mokraće.

  1. TOT (Transobturator Tape): Ovaj postupak uključuje umetanje trake kroz male incizije u prednjem delu prepona. Traka se postavlja ispod uretre kako bi podržala mokraćnu cev i sprečila nekontrolisani gubitak mokraće. TOT se često koristi za lečenje stresne urinarne inkontinencije.
  2. TVT (Tension-free Vaginal Tape): TVT je sličan TOT-u, ali traka se postavlja iznad uretre kako bi pružila podršku i sprečila gubitak mokraće. Ova procedura takođe se koristi za lečenje stresne urinarne inkontinencije.
  3. Sling (traka): Sling se koristi kao generički termin za bilo koji postupak koji uključuje postavljanje trake ispod uretre radi podrške. Osim TOT i TVT, postoji više različitih varijacija sling procedura koje se mogu koristiti za lečenje urinarne inkontinencije. Ovisno o specifičnim potrebama pacijenta i preporuci lekara, može se izabrati odgovarajući tip sling postupka.

Svi ovi postupci su dizajnirani da ojačaju mišiće i strukture koje podržavaju mokraćnu bešiku i uretru kako bi se smanjila urinarna inkontinencija. Važno je da se pre odlučivanja o ovim procedurama konsultujete sa svojim lekarom kako biste utvrdili najbolju opciju za vaš specifičan slučaj, uzimajući u obzir vaše simptome i medicinsku istoriju.

Doktori

TOT/TVT/SLING

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 120.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻