New Hospital Logo
deco

Tibio kalkanearna deza po Ilizarovu

ortopedija

Tibio-kalkanealna deza po Ilizarovu

je ortopedska hirurška procedura koja se koristi za korekciju i lečenje deformacija u predelu potkolenice i pete. Ovaj postupak je često povezan s Ilizarovim aparatom, koji je eksterni fiksator sastavljen od prstena i šipki koji se fiksiraju na kosti kako bi omogućili preciznu korekciju položaja kostiju tokom procesa zaceljenja.

Tibio-kalkanealna deza po Ilizarovu se obično izvodi kako bi se korigovali različiti problemi, uključujući:

  1. Korekciju deformacija stopala i skočnog zgloba: Postupak može biti koristan za korekciju deformacija kao što su ravna stopala, klizavi skočni zglob (pes equinovarus), ili druge deformacije stopala koje utiču na hod i funkcionalnost.
  2. Lečenje preloma kostiju u predelu potkolenice i pete: Ilizarov aparat omogućava precizno postavljanje i imobilizaciju kostiju tokom procesa zaceljenja preloma.
  3. Korekciju udruženih deformacija i oštećenja: Ovaj postupak se može koristiti za korekciju različitih deformacija i oštećenja kostiju u predelu potkolenice i pete.

Procedura uključuje precizno postavljanje Ilizarovog aparata na potkolenicu i petu pacijenta kako bi se izvršila korekcija kostiju. Nakon postavljanja aparata, postupak se prati tokom vremena, uz redovne kontrole i podešavanja kako bi se postigla željena korekcija. Oporavak i rehabilitacija nakon ovog postupka zavise od specifičnih problema koje treba lečiti.

Tibio-kalkanealna deza po Ilizarovu je složena procedura koja zahteva stručnost ortopedskog hirurga koji ima iskustvo u primeni Ilizarovog aparata i hirurškim korekcijama kostiju. Pacijenti će često morati da sarađuju sa fizioterapeutima tokom oporavka kako bi postigli najbolje rezultate i obnovili funkcionalnost udova.

Doktori

Tibio kalkanearna deza po Ilizarovu

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 720.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻