New Hospital Logo
deco

TEOAE

Pedijatrija ORL

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete.

TEOAE (Transient Evoked Otoacoustic Emissions)

je dijagnostički test koji se koristi za procenu funkcije unutrašnjeg uha i sluha. Otoacoustic emissions (OAEs) su zvuci koji se prirodno generišu u unutrašnjem uhu kada zvuk stigne do slušnog aparata. TEOAE test meri ove emitovane zvuke kako bi se procenila funkcija slušnog aparata.

Evo kako TEOAE test obično funkcioniše:

  1. Priprema: Pacijent sedi ili leži u tihoj sobi, obično u udobnom položaju. Test se obično izvodi kod novorođenčadi, male dece ili osoba koje ne mogu saradivati sa složenim slušnim testovima.
  2. Sonda i zvučni podražaji: Uho se stimuliše pomoću sonde koja sadrži mikrofon i zvučnik. Sonda se postavlja u spoljašnji slušni kanal. Zvučni podražaji se šalju u unutrašnje uho putem sonde.
  3. Odgovor unutrašnjeg uha: Kada su zvukovi poslati u unutrašnje uho, unutrašnje uho generiše otoacoustic emissions (OAEs) u odgovoru na te zvuke. Ovi emitovani zvuci se registruju putem mikrofona na sondi.
  4. Analiza rezultata: Računar analizira snimljene zvuke kako bi se procenila funkcija unutrašnjeg uha. Ako su OAE-ovi prisutni, to ukazuje na normalnu funkciju unutrašnjeg uha. Ako su odsutni ili oslabljeni, to može ukazivati na probleme sa sluhom.

TEOAE test se često koristi za rano otkrivanje slušnih problema kod novorođenčadi i male dece. Ovo je posebno važno za detekciju oštećenja sluha koja se mogu javiti kao posledica genetskih faktora, komplikacija tokom trudnoće ili druge faktore rizika. Rano otkrivanje i intervencija za slušne probleme mogu poboljšati razvoj govora i jezika kod dece.

Doktori

TEOAE

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.