New Hospital Logo
deco

Sutura tetive kvadricepsa

Ortopedija

Sutura tetive kvadricepsa

je hirurški postupak koji uključuje spajanje ili popravljanje oštećene tetive kvadricepsa, koja se nalazi iznad i iznad patelarne tetive u prednjem delu natkolenice. Ova procedura se obično izvodi nakon ozbiljne povrede kvadriceps tetive, kao što je potpuni ili delimični kidanjem tetive.

Evo osnovnih koraka u postupku sutura tetive kvadricepsa:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se pažljivo priprema za operaciju. Ovo uključuje procenu anamneze, fizički pregled i laboratorijske testove kako bi se osiguralo da je pacijent u optimalnom stanju za operaciju.
  2. Lokalna ili opšta anestezija: Pre početka procedure, pacijentu se može dati lokalna anestezija kako bi se omogućilo bezbolno izvođenje operacije. U nekim slučajevima, može se primeniti opšta anestezija ako je to potrebno.
  3. Pristup tetivi: Hirurg pravi inciziju (rez) iznad kvadriceps tetive kako bi dobio pristup oštećenom području.
  4. Priprema oštećene tetive: Oštećeni delovi tetive se uklanjaju, a ivice tetive se pripremaju za sutiranje.
  5. Sutura tetive: Oštećena tetiva se pažljivo spaja i šiva kako bi se obnovila funkcionalnost. Ovo se obično radi sa jakim šavovima i specifičnim tehnikama za sutiranje tetive.
  6. Zatvaranje rane: Nakon što je tetiva suturena, incizija se pažljivo zatvara šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja rane.
  7. Postoperativna rehabilitacija: Nakon operacije, pacijent će proći kroz fazu rehabilitacije kako bi se obnovila snaga i funkcionalnost kvadriceps tetive. To obično uključuje fizioterapiju, vežbe jačanja i postepeni povratak normalnim aktivnostima.

Važno je naglasiti da je sutura tetive kvadricepsa ozbiljan hirurški postupak i pacijenti će morati strogo slediti upute hirurga i fizioterapeuta tokom perioda rehabilitacije kako bi se postigao najbolji mogući rezultat i obnovila puna funkcionalnost tetive i kvadricepsa.

Doktori

Sutura tetive kvadricepsa

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 260.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻