New Hospital Logo
deco

Specijalistički pregled neurologa

Specijalistički pregled neurologa

Specijalistički pregled neurologa

je medicinski pregled koji obavlja neurolog, lekar specijaliziran za dijagnostiku i lečenje bolesti i poremećaja nervnog sistema. Ovaj pregled je usmeren na procenu pacijentovog nervnog sistema, uključujući mozak, kičmenu moždinu, periferne nerve i mišiće. Evo šta možete očekivati tokom specijalističkog pregleda neurologa:

  1. Anamneza: Na početku pregleda, neurolog će postaviti pitanja o vašoj medicinskoj istoriji, uključujući prethodne neurološke simptome, bolesti i povrede. Ovo uključuje i informacije o porodičnoj anamnezi neuroloških problema.
  2. Fizički pregled: Neurolog će izvršiti fizički pregled kako bi procenio vaše opšte zdravstveno stanje i neurološki status. Ovo može uključivati testiranje snage, refleksa, ravnoteže, koordinacije i senzacija. Neurolog će takođe oceniti vaše mentalno stanje, koncentraciju i orijentaciju.
  3. Testiranje neuroloških funkcija: Tokom pregleda, neurolog će možda primeniti specifične testove kako bi procenio vaše neurološke funkcije. Na primer, mogao bi izvesti test očiju i vida, testiranje ravnoteže i koordinacije, testiranje mišićne snage i funkcije nervnih puteva.
  4. Bazična dijagnostika: Na osnovu pregleda, neurolog može odlučiti da naruči dodatne testove kao što su magnetna rezonanca (MRI), kompjuterizovana tomografija (CT), elektromiografija (EMG), ili elektroencefalografija (EEG) kako bi bolje procenio vaše neurološko stanje.
  5. Dijagnoza i plan lečenja: Nakon pregleda i analize rezultata, neurolog će postaviti dijagnozu i razgovarati sa vama o planu lečenja. To može uključivati lekove, terapiju, hirurške intervencije, fizikalnu terapiju, ili druge terapijske opcije u zavisnosti od dijagnoze.
  6. Konsultacija i saveti: Neurolog će pružiti informacije o vašem zdravstvenom stanju, objasniti plan lečenja i diskutovati o mogućim komplikacijama i rizicima. Takođe ćete imati priliku postaviti pitanja i razgovarati o svojim briznama i očekivanjima.

Specijalistički pregled neurologa je ključan za dijagnozu i lečenje neuroloških problema, uključujući migrene, epilepsiju, multipleks sklerozu, Parkinsonovu bolest, neuropatije i druge bolesti nervnog sistema. Ovaj pregled omogućava pacijentima da dobiju stručno mišljenje i tretman od specijaliste za neurološke bolesti.

Doktori

Specijalistički pregled neurologa

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻