New Hospital Logo
deco

Specijalisticki pregled endokrinologa

Endokrinologija

Specijalistički pregled kod endokrinologa

je medicinski pregled koji se obavlja kod lekara specijalizovanog za endokrinologiju, što je grana medicine koja se bavi endokrinim sistemom i hormonskim poremećajima. Ovaj pregled je često potreban kada pacijent ima simptome ili probleme povezane sa hormonalnim poremećajima, kao i za praćenje i lečenje različitih endokrinih stanja.

Evo šta možete očekivati tokom specijalističkog pregleda kod endokrinologa:

  1. Anamneza: Lekar će započeti pregled prikupljanjem detaljnih informacija o vašoj medicinskoj istoriji, uključujući simptome koje imate, ranije dijagnoze i bolesti, porodičnu istoriju bolesti i upotrebu lekova.
  2. Fizički pregled: Endokrinolog će obaviti fizički pregled kako bi procenio vaše opšte zdravstveno stanje i tražio fizičke znakove hormonskih poremećaja. Ovo može uključivati pregled štitne žlezde, kože, kose, očiju i drugih delova tela.
  3. Laboratorijske analize: Na osnovu vaših simptoma i fizičkog pregleda, endokrinolog će često naložiti laboratorijske analize krvi kako bi proverio nivo hormona i druge parametre. Ove analize mogu uključivati merenje hormona štitne žlezde (TSH, T3, T4), hormona hipofize, insulina, kortizola, estrogena, progesterona, testosterona, i drugih hormona, u zavisnosti od specifičnih indikacija.
  4. Dodatne dijagnostičke procedure: U nekim slučajevima, endokrinolog može preporučiti dodatne dijagnostičke procedure kao što su ultrazvuk, biopsija, ili snimanje (npr. snimanje štitne žlezde) kako bi se bolje razumelo stanje endokrinog sistema.
  5. Diskusija i plan lečenja: Nakon prikupljanja svih potrebnih informacija, endokrinolog će razgovarati sa vama o rezultatima pregleda i laboratorijskih analiza. Ako se dijagnostikuje hormonski poremećaj, lekar će zajedno s vama razmotriti plan lečenja, koji može uključivati terapiju lekovima, promene u ishrani i načinu života, kao i druge intervencije.

Endokrinolog će raditi u saradnji sa vama kako bi se postigao najbolji mogući tretman za vaše stanje i obezbedilo da se hormonski poremećaj efikasno leči. Ove posete se često ponavljaju kako bi se pratilo stanje tokom vremena i prilagodile terapije, ako je potrebno.

Doktori

Specijalisticki pregled endokrinologa

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻