New Hospital Logo
deco

Sistematski pregled za decu

Pedijatrija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Sistematski pregledi za decu

su redovni medicinski pregledi koji se obavljaju tokom različitih faza detinjstva kako bi se pratilo rast, razvoj i zdravlje dece. Ovi pregledi imaju za cilj identifikaciju eventualnih problema, bolesti ili stanja u ranoj fazi i pružanje roditeljima saveta o nezi i brizi za dete. Evo šta obično uključuju sistematski pregledi za decu:

 1. Anamneza: Lekar razgovara sa roditeljima ili starateljima o zdravstvenoj istoriji deteta, eventualnim bolestima, alergijama i porodičnoj anamnezi.
 2. Merenje visine, težine i obima glave: Ova merenja se vrše kako bi se pratili rast i razvoj deteta.
 3. Fizički pregled: Lekar vrši opšti fizički pregled kako bi identifikovao eventualne fizičke abnormalnosti, znakove bolesti ili povrede.
 4. Imunizacije: Proverava se da li su sve vakcine u skladu sa preporukama i da li je vakcinacija ažurirana.
 5. Provera razvoja: Lekar prati razvojne milestone deteta, uključujući sposobnost hodanja, govora, socijalnog razvoja i kognitivnih veština.
 6. Ishrana i ishrana: Razgovara se o ishrani deteta, uključujući unos hrane, vodu, vitamine i minerale.
 7. Spavanje: Razgovara se o navikama spavanja deteta i eventualnim problemima sa spavanjem.
 8. Ponašanje i emocionalno stanje: Lekar može postavljati pitanja o ponašanju, emocionalnom stanju i socijalnom razvoju deteta.
 9. Saveti i preporuke: Lekar pruža savete roditeljima o nezi i brizi za dete, bezbednosti, higijeni, prevenciji povreda i drugim aspektima brige o detetu.

Sistematski pregledi za decu obavljaju se u redovnim intervalima tokom detinjstva. Uobičajeni intervali su u prvim nedeljama života, sa 1, 2, 4, 6, 9, 12, 15, 18 i 24 meseca, a zatim svake godine ili na pola godine u školskom uzrastu. Ovi pregledi pomažu u praćenju razvoja i zdravlja deteta i omogućavaju roditeljima da sarađuju sa lekarom kako bi osigurali da dete raste i razvija se zdravo.

Doktori

Sistematski pregled za decu

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4800 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻