New Hospital Logo
deco

Sistematski pregled za bebu do godinu dana

Pedijatrija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Sistematski pregled za bebu do godinu dana

poznat i kao sistematski pregled dojenčadi, je redovan medicinski pregled koji obavlja pedijatar ili lekar opšte prakse kako bi se pratilo rast, razvoj i zdravlje deteta u prvoj godini života. Ovi pregledi su važni za identifikaciju eventualnih problema ili bolesti u ranom detinjstvu i pravovremeno intervenisanje kako bi se obezbedilo da beba raste i razvija se zdravo.

Evo šta obično uključuje sistematski pregled za bebu do godinu dana:

 1. Anamneza: Lekar razgovara sa roditeljima ili starateljima o zdravstvenoj istoriji bebe, uključujući eventualne bolesti, alergije i porodičnu anamnezu.
 2. Merenje visine, težine i obima glave: Ova merenja se vrše kako bi se pratili rast i razvoj bebe.
 3. Fizički pregled: Lekar vrši opšti fizički pregled kako bi identifikovao eventualne fizičke abnormalnosti ili znakove bolesti.
 4. Imunizacije: Proverava se da li su sve vakcine u skladu sa preporukama i da li je vakcinacija ažurirana.
 5. Provera razvoja: Lekar prati razvojne milestone bebe, kao što su sposobnost podizanja glave, okretanja, sedenja, hodanja (u kasnijem uzrastu), govor i komunikacija.
 6. Ishrana: Razgovara se o ishrani bebe, uključujući dojenje, flaširanje i uvodjenje čvrste hrane u ishranu.
 7. Spavanje: Razgovara se o spavanju bebe, njenim navikama spavanja i eventualnim problemima.
 8. Saveti i preporuke: Lekar pruža savete roditeljima o nezi i brizi za bebu, uključujući bezbednost, higijenu i prevenciju povreda.

Sistematski pregledi za bebu do godinu dana se obavljaju u redovnim intervalima, obično u prvim nedeljama života, a zatim u različitim uzrastima tokom prve godine. Ovi pregledi su ključni za praćenje razvoja deteta i za rano otkrivanje eventualnih problema ili bolesti. Takođe, omogućavaju roditeljima da postavljaju pitanja i dobijaju savete o nezi svoje bebe.

Doktori

Sistematski pregled za bebu do godinu dana

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5800 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.