New Hospital Logo
deco

RTG snimak oba stopala

Koštano zglobni sistem

RTG snimak oba stopala

je dijagnostički postupak koji se koristi za pregled anatomije i stanja stopala, uključujući kosti, zglobove i meka tkiva na oba stopala. Ovaj tip snimka se često izvodi kako bi se dijagnostikovale povrede, frakture, artritis, deformiteti ili druge patološke promene u stopalima.

Evo kako se izvodi RTG snimak oba stopala:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti pozvan da stane ili sedne na rendgenski sto ili se postavi u odgovarajući položaj za snimanje oba stopala.
  2. Zaštita od zračenja: Radiolozi će se pobrinuti da pacijent bude zaštićen od nepotrebnog izlaganja zračenju. Zaštitni prsluk ili drugi uređaji za zaštitu mogu biti postavljeni kako bi se smanjila izloženost drugim delovima tela.
  3. Položaj za snimanje: Rendgenski aparat će biti usmeren prema stopalima. Pacijent će postaviti oba stopala u odgovarajući položaj kako bi se stopala najbolje videla na snimku.
  4. Snimanje slika: Rendgenski aparat će emitovati rendgenske zrake kroz oba stopala. Zraci će prolaziti kroz meka tkiva, kosti i zglobove stopala i ostaviti senku na filmu ili digitalnom senzoru.
  5. Ocenjivanje slika: Nakon završetka snimanja, radiolog će pregledati snimke oba stopala. Na osnovu ovih slika, radiolog može identifikovati povrede, frakture, artritis, deformitete ili druge patološke promene u stopalima.

RTG snimak oba stopala pomaže lekarima da procene stanje ovih delova tela i postave dijagnozu ili preporuče odgovarajući tretman ako je potrebno.

Doktori

RTG snimak oba stopala

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 3.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻