New Hospital Logo
deco

RTG snimak oba ručna zgloba

RTG

RTG snimak oba ručna zgloba

je dijagnostička procedura koja se koristi za vizualizaciju struktura i stanja u ručnim zglobnim regijama. Ovaj snimak se obično izvodi kada postoji sumnja na povredu, oštećenje ili druge probleme u ručnim zglobovima.

Evo kako se izvodi postupak snimanja RTG-a oba ručna zgloba:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen u određen položaj kako bi bio udoban i kako bi se obezbedila optimalna vizualizacija ručnih zglobova. Moguće je da će mu biti zatraženo da drži ruku u određenom položaju.
  2. Zaštita od zračenja: Pre snimanja, radiolozi i tehničari će osigurati da je pacijent zaštićen od nepotrebnog izlaganja zračenju. Moguće je da će mu biti dat zaštitni prednji prsluk ili drugi uređaji za zaštitu.
  3. Snimanje slika: Pacijent će biti postavljen ispred rendgenskog aparata. Aparat će emitovati rendgenske zrake kroz ručne zglobove, a ti zraci će prolaziti kroz tkiva i proizvoditi sliku koja će biti snimljena na filmu ili digitalnom senzoru.
  4. Položaji za snimanje: Radiolozi mogu zahtevati različite položaje ruke i ručnih zglobova kako bi se dobile različite perspektive i bolje vizualizovali svi delovi zglobova.
  5. Ocenjivanje slika: Nakon što su snimci završeni, radiolog će ih pažljivo pregledati i oceniti. Na osnovu slika, radiolog će moći da postavi dijagnozu ili preporuči dodatne testove ili tretmane.

RTG snimak oba ručna zgloba je važan alat za dijagnostikovanje stanja kao što su frakture, dislokacije, artritis, kalcifikacije, tumori i druge promene u zglobovima ruku. Rezultati ovog snimka pomažu lekarima da pravilno procene stanje pacijenta i planiraju odgovarajući tretman.

Doktori

RTG snimak oba ručna zgloba

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 3.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻