New Hospital Logo
deco

Revizija proteze kuka revizionim stemom

Ortopedija

Revizija proteze kuka revizionim stemom

je hirurška procedura koja se koristi za zamenu ili popravku postojeće proteze kuka, kada je proteza postala labava, istrošena, ili je došlo do drugih problema sa postojećom protezom. Ova procedura uključuje zamenu komponenti proteze, uključujući femoralni stem (deo proteze koji se ubacuje u bedrenu kost), možda i acetabularni komponentu (deo proteze koji se ugrađuje u zdrelo), i svih drugih komponenti koje se smatraju problematičnim.

Evo osnovnih koraka u postupku revizije proteze kuka revizionim stemom:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen na operacioni sto, a anestezija će biti primenjena kako bi se obezbedila bezbolna operacija. Vrsta anestezije (opšta ili regionalna) zavisi od specifičnog slučaja.
  2. Incizija: Hirurg će napraviti inciziju na koži iznad kuka kako bi omogućio pristup postojećoj protezi kuka.
  3. Uklanjanje postojeće proteze: Hirurg će pažljivo ukloniti postojeće komponente proteze kuka, uključujući femoralni stem, acetabularnu komponentu i bilo koje druge delove koji se zamjenjuju. Uklanjanje se može izvršiti uz pomoć specijalnih instrumenata i tehnika.
  4. Priprema kosti: Nakon uklanjanja postojećih komponenti proteze, hirurg će pripremiti kosti za prihvatanje novih komponenti. Ovo može uključivati obrtanje kostiju, uklanjanje oštećenih delova kostiju, i pripremu kostiju za prihvatanje novih implantata.
  5. Implantacija novih komponenti: Hirurg će implantirati nove komponente proteze kuka, uključujući revizioni femoralni stem. Implantati se pažljivo postavljaju u kost kako bi se postigao stabilan i tačan položaj.
  6. Zatvaranje rane: Nakon što su nove komponente postavljene, incizija na koži se pažljivo zatvara šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja rane. Sterilni zavoji se postavljaju kako bi se sprečila infekcija i omogućio početak procesa zaceljenja.

Nakon operacije, pacijent će proći kroz proces rehabilitacije kako bi povratio funkcionalnost kuka. Fizioterapija će biti deo procesa oporavka, a pacijent će pratiti upute hirurga kako bi postigao najbolje rezultate. Oporavak nakon revizije proteze kuka može biti postupak koji traje nekoliko meseci.

Doktori

Revizija proteze kuka revizionim stemom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 576.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻