New Hospital Logo
deco

Revizija ileostome

Opšta hirurgija

Revizija ileostome

je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se promenila ili modifikovala postojeća ileostoma. Ileostoma je otvor koji se hirurški stvara na prednjem delu trbuha i povezuje ileum (poslednji deo tankog creva) sa kožom, omogućavajući izbacivanje fekalija iz tela kroz ovaj otvor. Revizija ileostome može biti neophodna iz različitih razloga, uključujući komplikacije, promene u anatomiji creva ili potrebu za prilagođavanjem ileostome kako bi se poboljšala funkcionalnost ili udobnost pacijenta.

Evo nekoliko razloga zbog kojih se može izvesti revizija ileostome:

  1. Komplikacije: Pacijenti sa ileostomom mogu doživeti različite komplikacije kao što su stenoziranje (suženje) ileostome, infekcije, prolazak creva (prolaps), ili iritacija oko ileostome. Revizija se može izvesti kako bi se otklonile ove komplikacije i poboljšalo zdravlje pacijenta.
  2. Promene u anatomiji creva: Tokom vremena, može doći do promena u anatomiji creva usled hirurških zahvata ili drugih faktora. Revizija ileostome može biti neophodna kako bi se prilagodila tim promenama i održala funkcionalnost ileostome.
  3. Promene u potrebama pacijenta: Pacijentima se ponekad može promeniti potreba u vezi sa ileostomom, kao što je promena veličine otvora ili prilagođavanje sistema za odvod fekalija (stome). Revizija se može izvesti kako bi se zadovoljile te promenjene potrebe.
  4. Prevencija komplikacija: U nekim slučajevima, hirurg može preporučiti reviziju ileostome kako bi se sprečile buduće komplikacije ili poboljšala dugoročna funkcionalnost ileostome.

Procedura revizije ileostome podrazumeva hirurški pristup do ileostome i okolnih tkiva, modifikaciju ili izmenu ileostome prema potrebama pacijenta i zatvaranje incizija. Hirurg će pažljivo razmotriti specifične potrebe svakog pacijenta i izvesti reviziju ileostome uzimajući u obzir individualne faktore.

Važno je da se pacijent konsultuje sa svojim hirurgom ili stomaterapeutom kako bi se razgovaralo o potrebama i opcijama revizije ileostome, kao i o očekivanjima i mogućim komplikacijama ovog postupka.

Doktori

Revizija ileostome

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 180.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻