New Hospital Logo
deco

Reoperacija – TEP

Opšta hirurgija

Reoperacija

je medicinski izraz koji se koristi za opisivanje ponovne hirurške intervencije ili operacije koja se izvodi nakon prethodne operacije. Postoje različiti razlozi zbog kojih može biti potrebna reoperacija. Evo nekoliko uobičajenih situacija u kojima se može izvesti reoperacija:

  1. Komplikacije nakon prethodne operacije: Ponekad se nakon operacije mogu javiti komplikacije, kao što su infekcije, krvarenja, oštećenja okolnih tkiva ili neuspešni rezultati. Reoperacija se može izvesti kako bi se rešile ove komplikacije ili popravio neuspešan rezultat.
  2. Ponovna pojava bolesti: Kod nekih medicinskih stanja, kao što su tumori ili hernije, može se javiti ponovna pojava bolesti nakon prethodne operacije. Reoperacija se može izvesti kako bi se uklonili novi tumori ili popravila hernija.
  3. Profilaktička reoperacija: U nekim slučajevima, lekar može preporučiti profilaktičku reoperaciju kako bi se sprečile komplikacije ili dalje napredovanje bolesti, čak i ako nema trenutnih simptoma.
  4. Estetske korekcije: Reoperacija se takođe može izvesti iz estetskih razloga kako bi se poboljšao izgled tela ili lica nakon prethodne estetske hirurgije.
  5. Ostali razlozi: Postoje i drugi razlozi za reoperaciju, uključujući popravke ranijih hirurških procedura, promene u zdravstvenom stanju pacijenta ili potrebu za zamjenom implantata.

Važno je da pacijent pažljivo razgovara sa svojim lekarom o potrebi za reoperacijom, mogućim rizicima i prednostima postupka, kao i o alternativnim tretmanima. Odluka o reoperaciji će zavisiti od specifičnog medicinskog stanja pacijenta i potreba za tretmanom. Reoperacije se obavljaju uz pažljivo planiranje i pod nadzorom stručnog medicinskog tima kako bi se obezbedila sigurnost pacijenta i postigao terapijski cilj.

Doktori

Reoperacija – TEP

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 52.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻