New Hospital Logo
deco

Reoperacija preponske kile sa ekstirpacijom mrežice i novom plastikom

Opšta hirurgija

Reoperacija preponske kile sa ekstirpacijom mrežice i novom plastikom

se obavlja kada je prethodno postavljena mrežica (mesh) za popravku preponske kile neuspešna ili je došlo do komplikacija kao što su infekcija, neprihvatljiva reakcija na mrežicu ili ponovno stvaranje kile. Ovaj operativni postupak ima za cilj ispraviti prethodno postavljenu mrežicu, ukloniti je ako je potrebno i izvesti novu plastiku kako bi se ojačala preponska regija. Evo osnovnih koraka koje takva reoperacija obuhvata:

  1. Anestezija: Pacijent će biti podvrgnut opštoj ili lokalnoj anesteziji, ovisno o obimu operacije i pacijentovim potrebama.
  2. Pristup: Hirurg će napraviti rez na mestu gde je prethodno postavljena mrežica. Ovaj rez omogućava hirurgu da pristupi operativnom području i da pažljivo ukloni mrežicu.
  3. Ekstirpacija mrežice: Mrežica će biti pažljivo uklonjena ako je bila postavljena prethodno. Ovaj korak se obavlja ako je mrežica uzrok problema ili komplikacija.
  4. Novi hirurški materijal: Hirurg će izvesti novu plastiku, koja uključuje ojačavanje preponske regije kako bi se spriječilo ponovno stvaranje kile. Ovo se obično postiže postavljanjem specijalnih šavova i, u nekim slučajevima, upotrebom bioloških materijala.
  5. Zatvaranje incizije: Nakon što se nova plastika izvede, hirurg će pažljivo zatvoriti inciziju šavovima ili heftalicama.
  6. Oporavak: Pacijent će biti prebačen na postoperativnu sobu radi praćenja i oporavka. Dužina boravka u bolnici može varirati, u zavisnosti od obima operacije i specifičnih potreba pacijenta.
  7. Postoperativna nega: Nakon operacije, pacijent će dobiti upute o tome kako se brinuti o operativnom području, kada se vratiti normalnim aktivnostima i redovnim posetama lekaru radi praćenja oporavka.

Reoperacija preponske kile sa ekstirpacijom mrežice i novom plastikom je složen zahvat koji se izvodi kako bi se ispravili problemi nastali nakon prethodnog operativnog zahvata za kila popravku. Pre operacije, važno je da se pacijent konsultuje sa specijalistom i razgovara o svim aspektima operacije, uključujući rizike, prednosti i postoperativni oporavak.

Doktori

Reoperacija preponske kile sa ekstirpacijom mrežice i novom plastikom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻