New Hospital Logo
deco

Pseudoartroza na ruci bez implantata

Ortopedija

Pseudoartroza na ruci

je stanje koje se javlja kada dolazi do neuspešnog zarastanja preloma kosti u ruci. Ovo stanje može biti izazvano različitim faktorima, uključujući lošu redukciju preloma (nepravilno postavljanje fragmenata kosti), nedostatak krvnog snabdevanja kosti, infekciju ili nedostatak odgovarajuće fiksacije kosti tokom perioda zarastanja.

Lečenje pseudoartroze na ruci obično uključuje hiruršku intervenciju. Evo nekoliko ključnih koraka u lečenju pseudoartroze na ruci:

  1. Revizija prethodne operacije: Hirurg će pregledati prethodnu operaciju i oceniti da li postoji potreba za ponovnom intervencijom.
  2. Debridman: Ako postoji infekcija ili prisustvo oštećenog tkiva, hirurg će izvršiti debridman, odnosno uklanjanje oštećenih delova tkiva.
  3. Realignacija kostiju: Fragmenti kostiju će biti postavljeni u pravilan položaj kako bi se omogućilo njihovo zarastanje. To se obično postiže korišćenjem implantata, kao što su ploče, vijci ili intramedularni ekseri.
  4. Poboljšanje krvnog snabdevanja: Ako je smanjen dotok krvi bio uzrok pseudoartroze, hirurg može preduzeti korake kako bi poboljšao krvno snabdevanje kosti.
  5. Korišćenje bioloških faktora: U nekim slučajevima, biološki faktori kao što su autologne koštane transplantacije ili faktori rasta mogu se koristiti kako bi se podstaklo zarastanje kosti.

Nakon operacije, pacijent će prolaziti kroz proces rehabilitacije kako bi se postigla puna funkcionalnost ruke. Fizioterapija i terapija pokretima često su deo oporavka. Važno je slediti preporuke hirurga i fizioterapeuta kako bi se postigao što bolji ishod.

Lečenje pseudoartroze na ruci je individualizovano i zavisi od specifičnih faktora svakog pacijenta, uključujući uzrok i ozbiljnost stanja, kao i opšte zdravstveno stanje pacijenta.

Doktori

Pseudoartroza na ruci bez implantata

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻