New Hospital Logo
deco

Promena J-J stenta bez anestezije

Ureteri

Promena J-J stenta bez anestezije

može biti moguća u nekim slučajevima, ali to će zavisiti od različitih faktora, uključujući toleranciju pacijenta na nelagodnost i tehniku koju koristi lekar. Promena stenta obično uključuje uvođenje ureteroskopa ili drugih instrumenata kroz uretru kako bi se zamenio postojeći stent. Ovaj postupak može biti nelagodan, ali nije obavezno potrebno koristiti anesteziju.

Važno je napomenuti da plasiranje i promena stenta može uzrokovati nelagodnost i bol. Pacijenti koji nisu anestezirani mogu osećati nelagodnost tokom postupka, ali to obično traje kratko i postupak se izvodi što brže kako bi se smanjila nelagodnost.

Odluka o primeni anestezije ili izboru alternativnih metoda za smanjenje nelagodnosti tokom promene J-J stenta zavisiće od pacijentovih preferencija, njihove tolerancije na nelagodnost i procene lekara. U nekim slučajevima, pacijenti mogu zahtevati lokalnu anesteziju ili sedaciju kako bi se olakšalo postavljanje ili zamena stenta bez potpunog uspavljivanja.

Pre nego što se podvrgnete promeni J-J stenta bez anestezije, važno je da se konsultujete sa svojim urologom kako biste razgovarali o opcijama za postupak i odlučili se za najbolji pristup koji odgovara vašim potrebama i preferencijama. Lekar će vam pružiti sve potrebne informacije i preporuke kako biste doneli informisanu odluku o vašem lečenju.

Doktori

Promena J-J stenta bez anestezije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 40.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻